getty images
EKSKLUZIVNO ZA SN

Lars Lagerbäck otrkio: 'Imam plan za Hrvatsku, ali ne znam hoće li mi upaliti...!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. studeni 2013. 12:20

Šveđanin Lars Lagerbäck iskusan je stručnjak o kojem ste ovih dana imali prilike mnogo čitati. Vole ga ovdje na Islandu, iako nije naučio njihov jezik. Ta priča s jezikom zapravo je vrlo bitna, jer Islanđani mnogo bolje prihvate stranca i potpuno mu se otvore kad ovaj zna barem nešto od njihova jezika koji se praktički u nepromijenjenom obliku govori od 9. stoljeća.

Lagerbäck je ipak posebna vrsta ljudi za Islanđane jer ih je u nogometnom smislu lansirao među zvijezde, kad je preuzimao reprezentaciju bili su slabiji od Lihtenštajna. Prije početka ovih kvalifikacija Islandski nogometni savez pred Šveđanina nije postavio nikakav cilj . Ali on je vjerovao da se nešto može napraviti.

- Nikada se ne bih primio ovog posla da nisam vjerovao u uspjeh - kazao nam je Lagerbäck na početku našeg razgovara u islandskom kampu u Reykjaviku.

Pričao je o tome kako mu je preuzimanje reprezentacije Islanda bio izazov i zbog velikog broja mladih igrača koji se pojavljuju na sceni.

- Island ima veliki nogometni potencijal, s godinama će biti sve bolji i bolji. Recimo, U-21 reprezentacija iznimno je potentna, izrast će tu igrači za velike karijere kakve su napravili Gudjohnsen ili Gylfi Sigurdsson.

Nas je, naravno, ponajviše zanimalo kako je spremio Island za ogled s Hrvatskom.

- Imam vrlo jasan plan kako treba igrati protiv Hrvatske. Hoće li upaliti, ne znam, ali moja momčad sigurno će se pridržavati te ideje igre.

Kakav je vaš plan igre protiv Hrvatske?

- To ćete vidjeti kad starta utakmica. Zasad mi je najbitnije da su svi igrači zdravi, da nema bolesnih. Moji dečki imaju veliku vjeru u sebe, kad je motivacija u pitanju, mogu mirno spavati. Utakmice protiv Hrvata za njih su najvažnije utakmice.

Iz vas vidimo, izvire optimizam?

- Island ima realne šanse pobijediti Hrvatsku!

Linker
22. rujan 2024 19:26