Duje Klarić/CROPIX
KORAK DO TROFEJA

Krstičević najavio ofenzivu u Koprivnici: 'Kup je prilika igračima da se upišu u anale'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. travanj 2013. 16:03

Hajduk sutra igra u Koprivnici protiv Slaven Belupa prvu polufinalnu utakmicu Kupa, sa sedam dana zakašnjenja. Podsjetimo se, prošlog tjedna utakmica u Koprivnici je bila odgođena zbog poplavljenog terena. Danas je situacija bolja, ali će teren ponovno biti blatnjav i težak za igru. Takvi su uvjeti posvuda ovog vlažnog proljeća u Hrvatskoj i Hajduk se naviknuo. U taboru bijelih u Zagrebu (gdje su ostali čekati Kup gostovanje nakon prvenstvene obveze) su uglavnom optimisti.

Nadaju se da će im se oporaviti dvojac iskusnih Mario Maloča i Ivan Vuković, pa da će tako gotovo kompletni ući u bitku protiv Slavena. Nedostaje jedino Mirko Oremuš koji je dobio udarac u glavu u nedjelju, pa neko vrijeme mora mirovati.

- Kup je velika šansa ove generacije da ostvari nešto ozbiljno i ostavi trag u klupskim analima. To je i prilika za igrače i za nas u stručnom stožeru da se upišemo u klupsku povijest. Osvojiti trofej uvijek je veliko i značajno. Ostale su još četiti utakmice do trofeja, a ova prva nam je sada najvažnija, da u njoj ostvarimo dobar rezultat - rekao je Mišo Krstičević na press konferenciji.

Krstičević kaže kako su momci maksimalno motivirani i puni elana, bogatiji za jedno iskustvo 'kreševa' u Zaprešiću gdje su pretrpili 90 minuta oštre i pogibeljne igre Intera.

- Apelirao bi još jednom na igrače da budu sportaši, znam da značaj utakmice bude velik, ali uvijek treba voditi računa i o protivniku i čuvati zdravlje. Prošla su vremena u nogometu namjernih grubih startova. Vjerujem da se ovakva utakmica kao što je bila u u Zaprešiću neće ponavljati i da će suci više o tome voditi računa - rekao je trener Hajduka.

Što se tiče gostovanja kod Slavena očekivanja su jasna:

- Mi smo dosad u gostima dobro prolazili, ovog proljeća upisali smo dvije pobjede i dva remija i svaki put smo postigli pogodak. Bilo bi dobro da se takav rezultat ponovi. Naša je želja pritisnuti Belupa na njegovu polovicu, sasvim ga udaljiti od našeg gola i tako već u gostima diktirati tempo i približiti se plasmanu u finale.

Hajduk u 17 sati u Zagrebu ima zakazan trening na terenima Zagrabella, a u večernjim satima utorka prebacit će se u Koprivnicu gdje igra sutra u 17 sati.

Linker
22. rujan 2024 05:37