Srđan Vrančić / CROPIX
SAMO RIJEČI HVALE

Kranjčar za Independent: Kovač može donijeti Hrvatskoj disciplinu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2013. 14:28

Hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar objasnio je u razgovoru za Independent da nije požalio što je u završnici prijelaznog roka napustio kijevski Dinamo i došao na posudbu u Queen's Park Rangers.

U sedam nastupa u drugoj engleskoj ligi ubilježio je po jedan pogodak i asistenciju, a njegov se klub poslije 15 kola nalazi na trećem mjestu.

- U QPR-u ponovno imam osjećaj koji nisam imao dugo. A kad si sretan, to se vidi na tvome nogometu. Osjećaš loptu drugačije. Sluša te kad želiš da te sluša - kazao je Kranjčar.

Novinar Independenta je povukao paralelu između Roberta Prosinečkog koji je svojedobno također došao u drugu englesku ligu, točnije u redove Portsmoutha za koji je pet godina kasnije došao i Kranjčar.

- Prosinečki je moj nogometni heroj, moj uzor, imamo blizak odnos. On je uživao u Engleskoj, za njega je to bio novi izazov, nešto drugačije. Iako je bio pri kraju karijere, još uvijek je kreirao magiju. Za mene je on najveći nogometaš iz Hrvatske. Imao je puno problema s ozljedama i možda zato nije bio priznat kao igrači poput Zvonimira Bobana ili Davora Šukera. Ali za mene je on bio najtalentiraniji.

Okrenuo se Kranjčar potom reprezentaciji i novom hrvatskom izborniku Niki Kovaču.

- Igrao sam s njim. Uvijek je bio vođa, na terenu i izvan njega. Rođen je i odgojen u Njemačkoj i zato može donijeti sasvim drugačiji mentalitet od onoga koji vlada u Hrvatskoj gdje su ljudi otvoreniji i slobodniji. Disciplina nam može donijeti dobro, posebno na terenu gdje smo imali problema u posljednjih nekoliko utakmica.

Vratio se Kranjčar na kraju Rangersima i igranju u drugoligaškom društvu.

- Liga je vrlo konkurentna, dakako i u fizičkom smislu, a glavna je razlika u tehničkim sposobnostima. No, s druge strane, igram u momčadi koja je puna vrhunskih igrača od kojih je većina godina

Linker
22. rujan 2024 13:13