MIRAN I SPOKOJAN

Kranjčar o dolasku Van der Vaarta: U karijeri me uvijek čekala borba za dokazivanje

'Sve te novosti su mi dale misliti. Sezona je tek počela, bit će utakmica pa ćemo vidjeti što donosi jesen. Napravit ću sve što je u mojoj moći da se izborim za minutažu'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. rujan 2010. 16:42

Iznenadne vijesti u cajtnotu prijelaznog roka o transferu Rafaela Van der Vaarta iz Reala Madrida u Tottenham, donose nove komplikacije za status (ne samo) Nike Kranjčara. Nizozemac je, naime, još jedan ofenzivni veznjak koji će pojačati gužvu u već napučenom srednjem redu Spursa, te nadviti dodatne upitnike nad Kranjčarov status na White Hart Laneu.

Ako se podjela minutaže s Garethom Baleom može tretirati kao potreba za sezonu na više fronti, angažman nove polušpice, k tome vrlo kvalitetne, dodatno sužava prostor za igru i Kranjčaru, ali i drugim veznjacima Spursa.

- Nije moje da komentiram poteze prijelaznog roka odnosno politiku kluba - kazao nam je Niko Kranjčar u prijepodnevu srijede. - Mogu tek izreći osobni sud o igraču kojeg svi znaju i dijele isto mišljenje. Rafael Van der Vaart je vrhunski igrač. Nema dvojbe da će Tottenham na raspolaganju imati još jednog klasnog nogometaša.

Slažemo se, no dojam je da u svlačionici Spursa sada ima ipak malo previše reprezentativnih vrijednosti i sličnih tipova igrača, kao što je slučaj veznjaka, a da bi sezona tekla bez trzavica. Nije to lako ukomponirati tako da su svi namireni nastupima i zadovoljni učinjenim?

- Tottenham je velik i ambiciozan klub. Ušli smo nakon 50 godina u Ligu prvaka, igrat će se na četiri fronte i širina igračkog kadra je preduvjet da se odgovori ambicijama kluba i navijača.

To zvuči korektno, no što kada netko igra povremeno, a, kako vi kažete, sve su to reprezentativci koji imaju zvjezdani status i potrebu da igraju u kontinuitetu kako taj status ne bi izgubili?

- Kad sam dolazio u Tottenham, znao sam gdje idem i što me čeka. Prošla je sezona bila odlična, za klub i za mene. Tekuća je počela osobno nešto nepovoljnije, no trebam to prihvatiti kao što su neki moji suigrači, također reprezentativci, prošle sezone znali biti na rezervnoj klupi. Sva 23-24 igrača Tottenhama su vrhunski, u zapisnik utakmice može njih 18, a na teren 11. Netko uvijek ostane vani. U velikom klubu je tako, zato sam miran.

Je li vam Redknapp pojasnio situaciju?

- Nema razloga, niti je to njegov običaj. Trener radi svoj posao i odlučuje o momčadi, ja sam igrač koji mora izvršavati ono što trener traži i pružati maksimume.

Vi biste se, dakle, pomirili statusom rezerve, ako potraje?

- Nisam to kazao. Svjestan sam da sam preskočio finiš sezone zbog ozljede i momčad je igrala odlično izborivši 4. mjesto. Moglo se očekivati da će prednost dobiti ti igrači. Izazova se nikad nisam bojao. U karijeri me uvijek čekala borba za dokazivanje, a nakon nje za potvrđivanje. Istini za volju, sve te novosti su mi dale misliti. Sezona je tek počela, bit će puno utakmica pa ćemo vidjeti što donosi jesenska dionica. Napravit ću sve što je u mojoj moći da se izborim za što veću minutažu.

Ne budete li uspješni u tome?

- Bože moj, bude li tako, tada ću morati dobro razmisliti o svemu.

Kad razmišljate o Latviji, što vam prvo padne napamet?

- Da moramo pobijediti u petak i odmah u utorak protiv Grčke u Zagrebu. Nema puno filozofije o zadacima, ako želimo osnažiti šanse za Euro.

Linker
06. listopad 2024 04:42