AFP PHOTO / SIMONE FERRARO
MAZZARRI

'Kovačić se mora popraviti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2013. 12:14

Milanski nogometni klub Inter prosuo je ove nedjelje bodove u domaćem susretu 14. kola talijanske Serie A protiv Sampdorije odigravši 1-1.

Inter je vodio od 18. minute prvog poluvremena, a dva boda iz džepa izbio mu je Brazilac Renan, kojem je to bio prvi pogodak u dresu Sampdorije. Trener Walter Mazzarri nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi, a o njoj je, pa i igri našeg Matea Kovačića, govorio na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Bili ste brojčano slabiji u sredini terena.

- Stavio sam Kovačića, jer sam želio svježinom dovršiti posao. Kovačić je trebao stvoriti dodatan pritisak na suparničku zadnju liniju, no u defanzivi nije bio na željenoj razini. Mnogo je igrača danas odigralo slabo. Mladi se igrači još uvijek moraju priviknuti na Interovu igru.

Kovačić uvijek ulazi s klupe u važnim trenucima, ali nikada ne napravi prevagu. Zašto?

- Kada radite s igračem koji ima 19 godina, morate ga učiti da radi jednostavne stvari. Tako će najbolje napredovati u svojoj igri. Kada će biti 100 posto spreman za igru prema naprijed i u obrani, onda će dobiti priliku i od prve minute.

Nakon nepotpunog 14. kola Serie A Inter zauzima četvrto mjesto prvenstvene ljestvice s 27 bodova na svom kontu, 10 manje od vodećeg Juventusa.

Kovačić pati od bolesti viška dodira

Nakon utakmice 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva između Intera i Sampdorije na San Siru (1-1) Gazzetta dello Sport osvrnula se na igru glavnih protagonista.

Među njima je bio i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić kojeg je trener Walter Mazzarri u igru uveo u 62. minuti. Za nastup u posljednjih pola sata Kovaćić je od Gazzette dello Sport ocijenjen sa 5.5 uz komentar:

"Pati od bolesti ekstra dodira. Sklon pretjerivanju. Prvak ili gubitnik? Tiho, on je tek dječak."

Devetnaestogodišnji Kovačić u posljednje je tri Interove utakmice priliku dobivao ulazeći s klupe, a Mazzarri je rekao kako mu nastoji maksimalno pojednostaviti stvari da može napredovati u igri.

Ove je sezone u Seriji A Kovačić ukupno skupio 13 nastupa, od čega njih osam ulazeći s klupe za pričuve. Upisao je pritom jednu asistenciju.

Linker
23. rujan 2024 01:32