Nenad Dugi/CROPIX
ZASJAO NA PRIPREMAMA

Kovačić: Ovako mlad ne želim iz Dinama, volio bih ostati ovdje barem dvije-tri godine!

Pritisak mi stvaraju usporedbe s nekim drugim igračima. Uopće se ne osjećam kao nogometna zvijezda. Ja sam vam sasvim normalan i običan dečko - kaže Mateo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. srpanj 2011. 15:39

Mateo Kovačić veliki je talent i buduća Dinamova zvijezda. Svaki njegov pokret otkriva vrhunskog majstora. Kad se dijelio nogometni gen, Bog je prema Mateu bio jako milostiv.

Hvali ga trener, Jurčić kaže da je "Mateo među 13 ili 14 najboljih igrača Dinama", gazda Mamić je rekao "Dinamo je kupio četiri pojačanja, a peto je - Kovačić". Što kaže Mateo:

- Gode mi takvi komplimenti. Što drugo kazati, nego da ih moram opravdavati. Iz dana u dana, izboriti se za svoje mjesto u momčadi i za što veću minutažu.

Stvara li vam veliki pritisak što ste već tako mladi dobili status jedne od najsjajnijih modrih zvijezda?

- Nisu mi teret komplimenti, dapače, to volim. Pritisak mi stvaraju usporedbe s nekim drugim igračima. Uopće se ne osjećam kao nogometna zvijezda. Ja sam vam sasvim normalan i običan dečko koji je nadaren za nogomet. Trebam mnogo trenirati, odigrati puno velikih utakmica da bih jednog dana došao do statusa zvijezde. Proći će još godina to tog trenutka.

Kad smo razvezli priču o tome koliko bi ga minuta zadovoljilo ove sezone, te nada li se velikoj prilici kod Jurčića, Mateo je kazao:

- Trudit ću se da uđem na svakoj utakmici, a vjerujem da će se moj trud isplatiti pa da u nekim utakmicama startam od prve minute. Recimo, neka igram 20 do 30 minuta po utakmici.

Da vam sad opet stigne ponuda Arsenala, biste li odmah potrčali spremiti stvari?

- Ne bih! Volio bih prvo dvije-tri godine odigrati u Dinamu, tu steći neko ime. Ovako mlad nikamo ne bih želio otići!

Linker
24. rujan 2024 21:56