DON BALON OTKRIVA

Kovačić i Halilović na popisu najboljih mladih nogometaša svijeta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. studeni 2013. 14:12

Desetljećima je ugledni španjolski magazin Don Balon na kraju svake godine objavljivao popis 100 najboljih mladih nogometaša svijeta.

Nakon što se časopis 2011. ugasio zbog financijskih problema, nogometni internetski portal 101greatgoals.com je preuzeo tradiciju izbora najboljih mladih igrača na planetu, s time da se sada, u kladu s nazivom web-stranice, objavljuje 101 ime.

Ove su godine u konkurenciji bili igrači rođeni nakon 1. siječnja 1992., a na popisu se nalaze i dvojica hrvatskih nogometaša - Alen Halilović (17) iz Dinama i Mateo Kovačić (19) iz Intera.

''Činilo se da će novi Luka Modrić na ljeto završiti u Tottenhamu, ali prema najnovijim izvještajima, sada Bayern predvodi lov na njega. Najmlađi je strijelac u povijesti hrvatske lige i najmlađi debitant u hrvatskoj reprezentaciji. Čini se da mu se smiješi duga i uspješna karijera'', piše 101greatgoals.com za Halilovića, dok za nešto starijeg Kovačića ističe:

''Postao je otkriće otkad se u siječnju priključio Interu. Dubinski je playmaker istinske kvalitete. Miljenik navijača 'nerazzurra' uspoređivan je s Robertom Prosinečkim i Andreom Pirlom.''

Linker
22. rujan 2024 03:49