Goran Mehkek/CROPIX
ODLUČNI IZBORNIK

Kovač o sukobu sa špicom: Livaja je egostičan, a takve tipove prava momčad ne trpi'

Nema nas Lihtenštajn čime iznenaditi, ali samo ako ćemo biti ozbiljni, profesionalni - kaže izbornik mladih
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 13. kolovoz 2013. 18:06

Ćiro Blažević je svojedobno izmišljao incidente da nekog igrača potjera i “galvanizira ekipu”, a Niki Kovaču se već na startu natjecanja za Euro U-21 ‘dogodio’ Livaja, kao i Dinku Jeličiću uoči Eura U-19 u Estoniji...

Izbornik naših mladih nogometaša otpisao je Marka Livaju zbog neodazivanja. Njegov menadžer je nazvao i rekao da je napadač Atalante umoran od priprema, a drski se igrač opetovano nije želio javiti Niki Kovaču na mobitel. O svemu je obaviješten i Igor Štimac, koji je mlađem kolegi dao svoju punu podršku i neće ga zvati niti u A-vrstu, gdje se Livaja možda već vidio.

- Nijedan igrač nije iznad reprezentacije, tko se ne zna podrediti režimu momčadi, nema u njoj budućnosti. Egoističnog ponašanja ne smije biti. Ne trpim to ‘ja, ja, ja’, momčad je iznad svega - naglasio je Niko Kovač i nastavio:

- Ako je momčad uspješna, uspješan je i pojedinac u njoj. Neki igrači to ne shvaćaju, a morali bi za svoje dobro. Žao mi je, ali pokušali smo sve, zvao ga je i tajnik Kajfež, tom igraču to nije ni prvi put i shvatili smo koliko je sati - dodao je naš U-21 izbornik nakon treninga u nedjelju navečer u Buzinu, na koji je već stigao naknadno pozvani Bruno Petković iz Catanije, bivši junior Hrvatskog dragovoljca.

Livaja je sjajan individualac, s kojim Inter, koji ga je posudio Atalanti, ima velike planove, no već na nedavnom SP-u ‘do 20’ u Turskoj istaknuo se sebičnošću prevelikom čak i za rasnije strijelce:

- Trebam povjerenje igrača izvan terena da bih ga dobio na terenu. Ako nemam odgovor izvan, kako ću očekivati da spasi ili pogura momčad na terenu? Koliko god on bio dobar igrač, nije baš toliko dobar da sam odlučuje utakmice, a još je i recidivist i odlučio sam da ga više ne zovem. A za špicu ubuduće imamo i Pericu, koji za ovu akciju nije pozvan jer donedavno nije imao klub - pojasnio je Kovač.

Linker
22. rujan 2024 03:49