Cropix
NAKON BODA U BAKUU

Kovač bez zamjerki: 'Za mene je Hrvatska danas bila odlična, samo nije zabila gol!'

Po završetku eurokvalifikacijske utakmice u Bakuu u kojoj su nogometne reprezentacije Azerbajdžana i Hrvatske podijelile bodove odigravši 0:0 oglasili su se neki hrvatski igrači, kao i izbornik Niko Kovač.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 03. rujan 2015. 22:43

Prvi je pred mikrofone HRT-a izašao Marko Pjaca.

"Žao mi je da nismo pobijedili. Bilo je teško. Mislim da smo ostvarili dosta prilika, ali nažalost nismo zabili. Stiže Norveška, idemo dalje. Mislim da smo stvorili par dobrih prilika, ali sad moramo to na Norveškoj popravit", rekao je Pjaca i otkrio što je igračima izbornik Kovač rekao na poluvremenu:

"Izbornik je rekao da ubrzamo igru, pokušamo više preko bokova, ali danas nije išlo. Nije mi bio problem igrati špicu“. Norveška? Idemo popravit dojmove i idemo po pobjedu.

Slično viđenje kao i Pjaca imao je Domagoj Vida.

"Imali smo puno šansi, ali borbeni Azerbajdžan uspio nam je uzeti bod. Ali glavu gore, imamo za par dana drugu utakmicu i idemo pobijediti. Pred kraj smo se otvorili, pa je normalno da se i njima otvorilo malo prostora. Hvala navijačima što su uspjeli doći. Norveška? Idemo po pobjedu, ne želimo tražiti alibije“.

Za kraj se oglasio i izbornik Kovač.

"Ja mislim da smo bili dominantni, ali nismo zabili gol koji smo htjeli. U nekoliko smo situacija bili dekoncentrirani. Moramo s time živjeti. Oni su se branili od prve do zadnje minute, ali to smo očekivali, a par su puta zaprijetili iz kontranapada. Kad dobiješ tu jednu, drugu, treću priliku, moraš nešto iskoristiti.

Nije jednostavno probiti takav blok. Imali smo nekoliko prigoda, u prvom poluvremenu tri ili četiri i u drugom. Na kraju je utakmica završila 0:0, ali ne mogu igračima ništa predbaciti. Suđenje? Ne želim previše komentirati suđenje“, komentirao je Kovač.

Za kraj ga je novinar HRT-a bocnuo pitanjem da kako je to moguće da toliko puta jeftinija reprezentacija tako zagorča život Hrvatskoj.

"Znate šta, ne trebate vi to gledati preko novca jer inače ne bi nikad manje vrijedna reprezentacija pobijedila bolju. Za mene je Hrvatska danas bila odlična, samo nije zabila gol!"

Linker
18. rujan 2024 23:21