Barcelona's David Villa, left top, celebrates with Daniel Alves of Brazil, bottom left, Pedro Rodriguez, center, and Andres Iniesta, right, after scoring against Racing de Santander during their La Liga soccer match at El Sardinero stadium in Santander, Spain on Sunday, Aug. 29, 2010. (AP Photo/Juan Manuel Serrano)
 AP
UPOZORENJE HAJDUKU

Korejci platili Barci 3 milijuna eura, a dobili rezervnu momčad i malo Messija

Početkom kolovoza Korejci su platili 3 milijuna eura za dolazak Barce, a u konačnici su dobili rezervnu momčad s Messijem koji je odigrao tek posljednjih 15-ak minuta
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2010. 21:01

Sljedećeg ljeta splitski nogometni zaljubljenici na Poljudu bi trebali vidjeti Barcelonu, najmoćniju svjetsku momčad koja će na stadionu Hajduka gostovati u sklopu proslave 100. godišnjice Bijelih. S nestrpljenjem se taj megaspektakl očekuje u Splitu, ali pritom je dobro znati i kakva su iskustva drugih gradova koji su ugostili Barcelonu u prijateljskim susretima. Jer, veliko razočaranje doživjeli su Korejci koji su početkom kolovoza platili 3 milijuna eura za dolazak Barce u Seoul, a u konačnici su dobili rezervnu momčad Blau-grane s Messijem koji je odigrao tek posljednjih 15-ak minuta prvog poluvremena, nakon inzistiranja domaćina da se ispoštuje dogovor. Korejski mediji potom su upozorili na veliku bahatost katalonskog kluba.

Prije nepunih mjesec dana (4. kolovoza) Barcelona je odigrala ekshibicijsku utakmicu u Seoulu s momčadi All Stars u kojoj su nastupili najbolji igrači korejske lige. Time se obilježavala 60. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa Južne Koreje i Španjolske, a nogometni spektakl trebao je biti šlag na tortu spomenute proslave. Međutim, Korejci su umjesto prave Barcelone dobili sljedeću postavu:

Pinto - Adriano, S. Gomez, G. Milito, Maxwell - Dos Santos, Ilie, Sergio Roberto, Benja - Edu Oriol, Ibrahimović.

Nakon Južne Koreje Barcelona je četiri dana kasnije gostovala u Pekingu, na stadionu Bird’s nest (Ptičje gnijezdo), gdje je pobijedila momčad Guoan sa 3:0 u sljedećem sastavu:

Pinto - Adriano, S. Gomez, Abidal, Maxwell - Dos Santos, Sergio Roberto, Vasquez, Messi - Edu Oriol, Nolito.

Dakle, oba puta bez Valdesa, Alvesa, Puyola, Piquea, Xavija, Busquetsa, Keite, Inieste, Davida Ville, devetorice najvećih imena, uz malu minutažu Messija. Upozorenje i za Hajduk koji bi sredinom ovoga mjeseca trebao svečano potpisati ugovor o prijateljskoj utakmici s Barcelonom vrijedan 2 milijuna eura. Treba ipak vjerovati da će prijateljstvo dvaju predsjednika, Svaguše i Rosella, biti jamac za pravu Barcu na Poljudu u kolovozu 2011. godine.

Linker
24. rujan 2024 15:27