GORAN SEBELIC Cropix
KONFERENCIJSKA LIGA

VIDEO: Rijeka vodila i nizala prilike, ali Slovenci su ipak izbjegli poraz. Pogledajte sjajan gol Ivanovića

Rijeka nije uspjela ostvariti prednost uoči uzvrata u Sloveniji
Piše: Siniša Lončar, SNObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 21:57

Rijeka - Olimpija 1:1 (Ivanović 33./Lucas 76.)

RIJEKA: Zlomislić - Bogojević (od 55. Smolčić), Majstorović, Galešić ?, Devetak - Petrovič - Pašalić ? (od 81. Andrić), Hodža (od 69. Selahi), Fruk ?, Janković (od 69. Rukavina) - Ivanović ⚽

OLIMPIJA: Vidovšek - Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe ? (od 46. Lasickas) - Agba, Doffo - Florucz (od 68. Brest), Pinto (od 68. Charles ?), Ne.Motika (od 79. Caciel) - Lucas ⚽ (od 79. Durdov)

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

Rijeka je bila bolja momčad veći dio susreta, posebno u prvom dijelu prvog dvoboja play offa Konferencijske lige, no od dojma se ne živi. Slovenci su za uzvrat u svoju "ribarsku" mrežu spremili velikih 1:1 s golom iz jedanaesterca, prvim i posljednjim u okvir gola Zlomislića.

Postavio se domaćin autoritarno od prve minute na svom terenu, i zaredao s nekoliko šansi i prigoda. Prvu lijepu priliku Rijeka je imala u 5. minuti. Povukao je Pašalić loptu po desnoj strani i brzo je proslijedio za natrčalog Ivanovića koji puca, doduše dosta iskosa, no njegov pokušaj istrčavanjem je osujetio vratar Vidovšek. U 7. je iz još teže situacije s lijeve strane udarac isprobao Janković, otišlo je to preko grede...

U 11. pak dalekometnim udarcem, sa slične pozicije kao i protiv Istre, zaprijetio je Pašalić no Vidovšek je i ovog puta bio na mjestu i siguran u intervenciji. Tri minute preko Doffa prijeti i slovenska momčad, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora otišao je visoko preko grede.

image
GORAN SEBELIC Cropix

U 21. je lopta "liznula" gredu slovenskog gola, pokušao je Pašalić direktno iz kornera ugroziti Vidovšeka koji je ipak bio na toj lopti pustivši je da izađe izvan granica igre.

U 32. svoj je udarac iz daleka, nakon što je primio jednu "ničiju" loptu isprobao i Fruk, riječka "desetka" loptu je poslala daleko od gola slovenskog vratara...

I već minutu kasnije – erupcija oduševljenja na Rujevici. Janković je lijepo proigrao Ivanovića na lijevoj strani koji se "lažnjakom" sjajno oslobodio čuvara i plasiranim, pametnim udarcem iskosa u suprotni kut neobranjivo matirao, inače sigurnog, Vidovšeka za vodstvo Rijeke. Četiri minute kasnije s 20-ak metara svoj je udarac oprobao i asistent kod prvog pogotka, Niko Janković, no na njegovom prizemnom udarcu slovenski je vratar bio dobro postavljen.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Najbolju priliku u prvom dijelu slovenska momčad je imala u 45. minuti, pred sam kraj prvog dijela, kada je, agilni Sualehe, koji je često išao prema naprijed, ubacio s lijeve strane i na drugoj vratnici pronašao usamljenog Florucza čiji udarac iz prve, iz blizine, odlazi preko gola. Sreća se ovog puta osmjehnula Rijeci...

Prvu priliku u nastavku opet je zapucao aktivni Janković, njegov udarac iskosa u suprotni kut ovog je puta paradom "izvadio" Vidovšek. Rijeka nije stala, u 50. je Ivanović imao sjajnu priliku za drugi pogodak nakon greške slovenske obrane no njegov udarac s ruba kaznenog prostora otišao je preko gola...

Minutu kasnije po lijevoj je strani prošao svježi Lasickas, pronašao Lucasa koji, srećom po domaćine, loptu ne zahvaća dobro i šalje ju preko južne tribine. Slovenska momčad sve je opasnija u riječkom šesnaestercu, minutu kasnije Motika puca iz okreta, lopta je prohujala pored lijeve vratnice Zlomislića. Susret se potpuno otvorio, već minutu kasnije Rijeka je mogla preko Ivanovića, pa potom i Fruka povećati prednost, no prvi loptu nije zahvatio na dodavanje Pašalića, drugi ju je krivo zahvatio.

U 60. je, nakon bakljade riječke Armade uslijedio kratki prekid, španjolski sudac Soto Grado, koji je prošlo kolo Primere sudio Real Madridu, ništa nije htio prepustiti slučaju, pa niti nezamjetno slabiju vidljivost na terenu.

image
Cropix

Kako je vrijeme odmicalo, Slovenci su preuzimali posjed i naširoko gradili svoje napade, a svježinom u svojim redovima reagirao je i Đalović koji je u 68. napravio dodatne dvije zamjene kada su Rukavina i Selahi ušli u igru umjesto Jankovića i Hodže.

I onda, u 74., iz ničega, jedanaesterac za Olimpiju. Motika je pao nakon jednog kontakta s Rukavinom, iako je bio daleko od lopte. Iz, dojam je, ipak prestrogo dosuđenog jedanaesterca dvije minute kasnije precizan je bio Lucas, loptu je poslao u jednu, Zlomislića u drugu stranu za 1:1. Inače, bio je to prvi udarac gostiju o okvir riječkog gola...Dotad dobri španjolski sudac dobrano je počeo "ljutiti" kako riječke igrače, tako i publiku, padali su Slovenci po Rujevici i previše, a nervoza Riječana je rasla.

Stigli su u tom "metežu" od igre Slovenci i do drugog pogotka preko Hrvata Durdova glavom, no ubrzo je poništen zbog zaleđa, a od tada su igrači u tamnim dresovima više ležali nego igrali, a loptu, kada su je i imali u posjedu, sasvim legitimno, napucavali daleko od svog gola.

Skoro je Rijeka stigla do prednosti u šestoj minuti sudačke nadoknade, no udarac Petroviča iz okreta, nakon kornera Rijeke, još je jednom sjajno obranio Vidovšek, najbolji pojedinac slovenske momčadi u ovom dvoboju.

Na kraju samo 1:1... Rijeka je bila puno bolja u prvom dijelu, ali nisu uspjeli ostvariti pobjedu pred uzvrat. Olimpija je bila bolja u drugom dijelu i zasluženo upisala pogodak, Rijeka je mogla upisati pobjedu u zadnjim trenutcima utakmice, ali nije uspjela te će sve biti odlučeno u Ljubljani idućeg četvrtka.

KRAJ UTAKMICE

90+4.

Kakva prilika za Rijeku!

Nakon ubačaja Fruka iz kuta, pokušao je Galešić škaricama, ali je promašio loptu i Olimpija je otklonila opasnost.

90. ?

Igrat će se najmanje šest minuta nadoknade.

image
GORAN SEBELIC Cropix

87. ⛔ Durdov je zabio...

...ali je bio u zaleđu!

Uputili su gosti dobar centaršut s lijeve strane, matirao je napadač Zlomislića glavom, ali je bio korak ispred zadnje linije Rijeke.

86. Pokušali su gosti iz slobodnjaka, ali Silva je loše ubacio i nema opasnosti za Zlomislića.

81.

Izašao je Pašalić, a ušao Andrić.

6487 gledatelja večeras je na Rujevici!

image
GORAN SEBELIC Cropix

78. Rijeka sada opasno visi...

Charles je dobio loptu na sedam metara od gola Zlomislića, ali je opasnost otklonjena.

76. ⚽ GOL!

Lucas je siguran, Olimpija izjednačuje s bijele točke...

74.

Kazneni udarac za Olimpiju!

Rukavina radi prekršaj na Silvi...

Čeka se provjera VAR-a.

72. ?

Požutio je trener Rijeke Đalović zbog prigovora.

69.

Dakle, ovako:

Rijeka - izašli Janković i Hodža, ušli Rukavina i Selahi

Olimpija - izašli Florucz i Pinto, ušli Brest i Charles

67. Priprema se nekoliko promjena na obje strane...

image
GORAN SEBELIC Cropix

61. Igra je prekinuta zbog dimne zavjese nakon bakljade sa sjeverne tribine.

image
GORAN SEBELIC Cropix

61. Opasno ubacuje Pašalić iz slobodnjaka!

Lopta je pala na dva metra od vratnice, ali je Vidovšek uspio odbiti loptu van igre.

55. Evo odgovora Rijeke!

Pašalić je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio Ivanovića u sredini, ali očistila je obrana gostiju.

55.

Prva promjena u redovima Rijeke!

Van ide Bogojević, a mijenja ga Smolčić koji će ojačati desnu stranu riječke obrane, koja je ponajviše curila do ovog trenutka.

image
GORAN SEBELIC Cropix

54. Opasan pokušaj Olimpije!

Motika je primirio loptu i pucao s lijeve strane kaznenog prostora, ali pored vrata.

52. Povukao je Lasickas po lijevoj strani i ostavio loptu Lucasu u sredini, ali njegov udarac s 15-ak metara nije bio opasan po vrata Zlomislića.

50. Počeli su letjeti predmeti u teren sa sjeverne tribine.

image
GORAN SEBELIC Cropix

49.

Bio je Ivanović blizu drugog pogotka!

Ratnik je pogriješio i ostavio loptu Ivanoviću na rubu kaznenog prostora, ali Rijekin napadač puca preko vrata.

49. ?

Požutio je Pašalić zbog prekršaja kojim je zaustavio kontranapad.

46. Počelo je drugo poluvrijeme!

Odmah je Janković zaprijetio, s lijeve strane kaznenog prostora ciljao je drugi kut, ali brani Vidovšek!

Olimpija je napravila jednu promjenu na pauzi.

Ušao je Lasickas, a izašao je Sualehe.

Rijeka vodi nakon prvih 45 minuta! Odlična predstava momčadi s Kvarnera koja je gotovo cijelo vrijeme imala totalnu dominaciju na terenu, jako su raspoloženi Pašalić i Ivanović, strijelac vodećeg pogotka. Olimpija je najbolju priliku imala na samom kraju kada je Florucz koljenom poslao loptu preko gola nakon ubačaja na peterac, što je u neku ruku i dobra stvar za Rijeku koja je dobila upozorenje da ne smije zaspati.

image
GORAN SEBELIC Cropix

KRAJ PRVOG DIJELA

? Igra se jedna minuta nadoknade.

45. Što su sada promašili gosti!

Sualehe je odlično prošao po lijevoj strani i nabacio na peterac, ali Florucz je loptu prebacio preko vrata...

40. Radomir Đalović može biti i više nego zadovoljan onime što je njegova momčad pokazala na terenu!

image
GORAN SEBELIC Cropix

33. Dobio je Ivanović loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, izabacio se na desnu nogu i "oršićevski" pogodio za vodstvo Rijeke!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

33. ⚽ GOOOL!

Ivanović pogađa za 1:0!

image
GORAN SEBELIC Cropix

32. Fruk je potegnuo s 20 metara, ali bezopasno za Vidovšeka.

30. Metež u petercu Olimpije!

Fruk je ubacio iz kuta, a nakon nekoliko duela gosti su otklonili opasnost.

Najvjerniji navijači Olimpije, Green Dragonsi na Rujevicu su došli u više nego solidnom broju.

image
GORAN SEBELIC Cropix

21.

Pašalić! Ovog puta pokušao je zaprijetiti direktno iz kornera, ali je pogodio gredu...

21. Evo nam i kadrova s tribine:

image
GORAN SEBELIC Cropix

18. Pokušao je Pinto s 20-ak metara, ali prizemni šut nije predstavio opasnost po vrata Rijeke.

14. Prvi pokušaj Olimpije na utakmici: Po desnoj strani prošao je bivši igrač Lokomotive, Raul Florucz, vratio u sredinu, ali šut nije bio precizan.

11. Pašalić je ušao u sredinu s desnog krila i pucao, onako kako najviše voli, ali ravno u Vidovšeka.

Ipak, veseli vidjeti da je raspoložen i da bi danas mogao biti ključna napadačka igla Rijeke!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

10. Još jednom Rijeka "kuha" po desnoj strani. Kombinirali su Fruk, Pašalić i Bogojević, ali opasan ubačaj očistili su braniči Olimpije.

Odličan početak momčadi s Kvarnera!

5.

Prva velika prilika za Rijeku!

Pašalić je dobio loptu na desnom krilu, dao u prostor Ivanoviću koji je pucao s nekoliko metara iskosa, ali ravno u Vidovšeka.

1. ?

Počela je utakmica na Rujevici!

19.30 Rijeka je do ovog natjecanja došla nakon poraza u dvomeču trećeg pretkola Europske lige protiv švedskog Elfsborga.

19.00 Olimpija je u prošlom pretkolu izbacila Šerif našeg Mislava Karolgana, sada će pokušati izboriti Europu preko Rijeke.

Najavu piše: Siniša Lončar

Rijekin trener Radomir Đalović, ne treba u to uopće dvojiti, ispred sebe i svoje momčadi ima utakmicu karijere. Malo koji mladi i neiskusni trener, što Đalović jest, ima priliku već u svojoj drugoj domaćoj, odnosno, ukupno trećoj samostalnoj utakmici, osigurati ligašku fazu Konferencijske lige, novog formata koji će od ove sezone doživjeti svoju premijeru u sva tri europska natjecanja.

Nekadašnji riječki golgeter itekako je svjestan važnosti ovog dvoboja, koji bi Rijeci mogao usmjeriti sezonu već na njezinom samom početku, a Đalovića vinuti među priznate riječke trenere, koji su imali tu čast i privilegij voditi Rijeku kroz grupne faze europskog natjecanja.

- Ovo je jedna jako bitna utakmica za nas, za naš klub. Pratili smo Olimpiju, znamo praktički sve o njima. Spremni smo, moji momci su proteklih nekoliko dana trenirali izvrsno i očekujem da nastave u onakvom ritmu kako je to bilo protiv Istre 1961 - kazao je u uvodu riječki čelni čovjek struke.

Na njegove riječi nadovezao se i Bruno Bogojević.

- Kako je i trener najavio, ovo nam je jedna od najbitnijih utakmica sezone, spremni smo, spremno dočekujemo Olimpiju kući, gdje moramo pokazati gard pobjednika.

Koliko je uvjerljiva pobjeda protiv Istre pokrenula neke stvari u svlačionici, s obzirom na to da je prije toga bilo šokantnih događanja na terenu?

- Poslije bilo kojeg poraza, kad postignete jednu takvu pobjedu, onda samopouzdanje sigurno raste. To nam je bio i cilj, momci su odgovorili izvrsno nakon poraza od Elfsborga. Očekujem od njih da samo tako nastave i večeras, kao i u idućim susretima. Olimpija je jedna ozbiljna momčad, igraju se dvije utakmice, sigurno je da će nam biti jako bitan rezultat večeras, no ne mislim da će išta biti riješeno nakon prvog dvoboja - dodao je Đalović.

Neke detalje o prednostima i manama Olimpije ostavio je za sebe, no kao njihovu prednost ističe – kompaktnost.

- Osim toga, imaju dosta stranaca, individualnu kvalitetu i reprezentativca Slovenije u posljednjoj liniji, kao i jako dobrog golmana. Ozbiljna su momčad, a to pokazuju i njihovi rezultati s ozbiljnim trenerom na čelu. Poštujemo ih i cijenimo, no najviše vjerujem u svoje momke i očekujem od njih da večeras budu na vrhuncu - pojasnio je Đalović.

Veseli ga dobra forma nekolicine igrača i veliki broj postignutih pogodaka, ali...

- Svaka utakmica nosi nešto drugačije, no drago mi je da su se momci raspucali i da su zabili krasne pogotke.

Posljednja utakmica nam se tako otvorila i ne vidim razlog da večeras još više šutiraju, da imaju još više udaraca i da zabiju još koji pogodak - dodao je trener Rijeke.

Đalović ima određenih problema kad je kadar za večerašnji ogled u pitanju...

- Iskreno, još ne znamo tko će biti spreman, imamo dosta ozljeda, imamo i bolesnih igrača, vidjet ćemo sve uoči utakmice. Neki igrači nam se pak vraćaju iz ozljede, tako u ovom trenutku ne znamo još na koga sve možemo računati - pomalo je zagonetno odgovorio Đalović, čija mlada momčad očekuje veliki impuls s tribina.

- Ponavljam, a koristim i ovu priliku da pozovem sve navijače Rijeke, Armada i ostali su tu uvijek uz nas, da nam pomognu, da dođu večeras u što većem broju i da nas podrže. To će biti izuzetno značajno za nas, a prije svega za naše mlade momke - dodao je Đalović.

Ukratko je objasnio i sinergiju njega i igrača koja se vidjela kod proslave svakog od četiri pogotka Istri.

- Ja sam ranije bio pomoćni trener, drugačija mi je bila uloga, bio sam im i prijatelj i drug. Sada sam u ulozi glavnog trenera, no neke stvari su ostale. Moj je cilj samo da ih rasteretim svega, da ih pustim da igraju i da rade ono što najbolje znaju. Ta povezanost, mene s njima, ali i njih međusobno, mora biti naša najveća snaga. I večeras, ali i u svakoj budućoj utakmici - dodao je Đalović, koji je jasno odgovorio da bi večeras bio zadovoljan svakom pobjedom.

Linker
05. rujan 2024 11:10