Reakcija Gvardiola prije gola Rangersa

 SCREENSHOT
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Pad favorita i drama u okršaju Vatrenih! Gvardiol izbio loptu iz gola, ali nije spasio Leipzig

Od Hrvata, Vlašić i Gvardiol su ispali, a Kristijan Jakić i Borna Barišić izborili finale Europske lige
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2022. 22:39

RANGERS - RB LEIPZIG 3:1 (Tavernier 18', Kamara 24', Lundstram 81' / Nkunku 70')

RANGERS: McGregor - Tavernier, Goldson, Bassey, Barišić - Jack, Lundstram - Kamara, Aribo, Kent - Wright

RB LEIPZIG: Gulacsi - Klostermann, Orban, Gvardiol - Henrichs, Laimer, Kampl, Angelino - Olmo, Nkunku - Poul



Nogometaši Eintracht Frankfurta i Rangersa izborili su plasman u finale Europske lige koje će se igrati 18. svibnja na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli.

Rangers je na Ibroxu pobijedio RB Leipzig sa 3:1 nadoknadivši poraz 0:1 iz prve utakmice, dok je Eintracht u Frankfurtu porazio West Ham sa 1:0 potvrdivši tako londonsku pobjedu od 2:1.

Škotskom velikanu to će biti peto europsko finale u povijesti, prvo nakon 2008. godine, a do sada je osvojio samo Kup kupova 1972. godine. S druge strane Eintracht je izborio europsko finale nakon 42 godine čekanja. Posljednji put do finala su dogurali 1980. godine u Kupu Uefa kad su na koncu i slavili. Igrali su i finale Kupa prvaka 1960. izgubivši od Real Madrida sa 3-7.

image

Slavlje Borne Barišića

ANDY BUCHANAN Afp

Golove za Rangers zabili su James Tavernier (19), Glen Kamara (24) i John Lundstram (81), dok je pogodak za goste zabio Christopher Nkunku (70). Borna Barišić je odigrao cijeli susret za Rangers, baš kao i Joško Gvardiol za goste.

Za Rangers je ovo bila već 18. europska utakmica ove sezone. Svoj put su započeli u 3. pretkolu Lige prvaka izgubivši od Malmoa, a potom su u play-offu Europske lige slavili protiv armenskog Alaškerta.

Zanimljivo, Leipzig je ove sezone zabio gol u svakoj od 12 europskih utakmica, postigao ga je i u Glasgowu, ali ovoga puta nije bilo dovoljno za prvo finale u povijesti kluba.

image

Joško Gvardiol

ANDY BUCHANAN Afp

Škotski velikan je daleko bolje ušao u susret i u 19. minuti je stigao do vodstva golom Jamesa Taverniera. Bila je to brza akcija domaćina, Kamara se izborio za loptu, Ryan Kent je projurio po krilu te ubacio na drugu stativu gdje je natrčao Tavernier i lagano zabio iz blizine.

Samo pet minuta kasnije bilo je 2-0. Scott Wright je sjajno uposlio Kamaru koji je s ruba kaznenog prostora pogodio za 2-0. Gosti su u prvom poluvremenu bili nevidljivi i nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Njemački sastav je u nastavak susreta ušao aktivnije i agresivnije i u 70. minuti imao je prvu veliku priliku, no Konrad Laimer nije bio precizan. Samo minutu kasnije Leipzig je smanjio preko Christophera Nkunkua. Angelino je sjajno ubacio s lijeve strane, a 24-godišnji francuski napadač pogodio za smanjenje na 2-1, ali i poravnanje na ukupno 2-2. Bio je to njegov već 32. gol ove sezone u svim natjecanjima.

image

Finale se slavilo kao titula

OLI SCARFF Afp

No Rangers se u 81. minuti vratio u prednost golom Johna Lundstrama. Ubacio je Tavernier, Peter Gulacsi je loše reagirao, Joško Gvardiol očistio s gol crte, no dobacio je do Lundstrama koji je pogodio za 3:1 i prolaz škotskog sastava.



EINTRACHT - WEST HAM 1:0 (Borre 26')

EINTRACHT: Trapp - Tuta, Hinteregger, N’Dicka - Knauff, Sow, Rode, Kostić - Hauge, Morre, Kamada

WEST HAM: Areola - Coufal, Zouma, Dawson, Cresswell - Rice, Soucek; Bowen, Lanzini, Fornals - Antonio



Škoti će u finalu igrati protiv Eintrachta koji je u obje utakmice bio bolji od West Hama. Nakon 2:1 u Londonu, njemački sastav je u Frankfurtu slavio sa 1:0. Pogodak odluke zabio je Rafael Borre u 26. minuti. Za Eintracht je od 76. minute zaigrao Kristijan Jakić, dok Nikola Vlašić nije igrao za goste.

Eintracht je do finala stigao bez poraza upisavši sedam pobjeda i pet remija. Njemački sastav je prije tri godine u polufinalu ispao od Chelsea, no sada je uzvratio drugom londonskom klubu.

Nakon mirnih i opreznih uvodnih 15 minuta dogodio se možda i ključni trenutak utakmice. Jens Hauge je pobjegao gostujućoj obrani, a Aaron Cresswell ga je kao posljednji igrač obrane oborio. Sudac Jesus Gil Manzano je engleskom braniču pokazao žuti karton, ali je nakon pregleda snimke izvadio crveni karton.

Domaćin je igrača više iskoristio sedam minuta kasnije kada je Ansgar Knauff sjajnom povratnom loptom uposlio Rafaela Borrea, a Kolumbijac zabio za 1-0. Eintracht je u prvom dijelu imao još nekoliko poluprilika, dok su gosti zaprijetili tek u 45. minuti kada je u gužvi u kaznenom prostoru Obite Evan N'Dicka počistio loptu s gol crte.

West Ham je imao priliku i u 57. minuti, no Sow je presjekao odlično dodavanja za Antonia. U 60. minuti zaprijetio je i Dawson, no Trapp je bio siguran. U 78. minuti gosti su ostali i bez menadžera Davida Moyesa koji je isključen zbog napucavanja lopte. U završnici susreta pucao je i Antonio, no njemački vratar je mirno obranio. U 90. minuti mogao je izjednačiti Souček nakon ubačaja iz kornera, ali je pucao pored gola.



Tavernier predvodi strijelce Europske lige

Postigavši pogodak protiv RB Leipziga u uzvratnom susretu polufinala Europske lige, branič Rangersa James Tavernier preuzeo je vodstvo na ljestvici strijelaca Europske lige sa sedam golova.

image

James Tavernier

ANDY BUCHANAN Afp

Iza njega su napadač Lyona Karl Toko Ekambi i krilni igrč Brage Galeno sa po šest pogodaka.

Krilni igrač Dinama Mislav Oršić je u skupini igrača sa po četiri pogotka.

LJESTVICA STRIJELACA:

7 - James Tavernier (Rangers)

6 - Karl Toko Ekambi (Lyon), Galeno (Braga)

5 - Patson Daka (Leicester City), Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt)

4 - MISLAV ORŠIĆ (DINAMO), Arkadiusz Milik (Marseille), Ciro Immobile (Lazio), Christopher Nkunku (RB Leipzig)...



PRIJENOS UŽIVO:

Europska liga

EINTRACHT - WEST HAM 1:0 (Borre 26')

EINTRACHT: Trapp - Tuta, Hinteregger, N’Dicka - Knauff, Sow, Rode, Kostić - Hauge, Morre, Kamada

WEST HAM: Areola - Coufal, Zouma, Dawson, Cresswell - Rice, Soucek; Bowen, Lanzini, Fornals - Antonio


RANGERS - RB LEIPZIG 3:1 (Tavernier 18', Kamara 24', Lundstram 81' / Nkunku 70')

RANGERS: McGregor - Tavernier, Goldson, Bassey, Barišić - Jack, Lundstram - Kamara, Aribo, Kent - Wright

RB LEIPZIG: Gulacsi - Klostermann, Orban, Gvardiol - Henrichs, Laimer, Kampl, Angelino - Olmo, Nkunku - Poul

Konferencijska liga

ROMA - LEICESTER 1:0 (Abraham 11')

MARSEILLE - FEYENOORD 0:0


KRAJ! U finalu Europske lige igrat će Eintracht i Rangers, a u Konferencijskoj će snage odmjeriti Roma i Feyenoord.

81' GOOOL! RANGERS - LEIPZIG 3:1 Rangersi su povećali prednost i imaju rezultat za finale! Kent je napravio veliki posao na lijevoj strani, ubacio, lopta je išla u gol, a onda je s crte to glavom skinuo Gvardiol, no lopta dolazi do Lundstrama koji je gura u mrežu.

>>>POGODAK RANGERSA ZA 3:1 POGLEDAJTE OVDJE<<<

image
ANDY BUCHANAN Afp

70' GOOOL! RANGERS - LEIPZIG 2:1 Vraća se Leipzig! Nkunku je iskoristio sjajnu asistenciju Angelina i zatresao mrežu! Nekoliko sekundi ranije McGregor je nevjerojatnom obranom zaustavio udarac Laimera.

>>>POGODAK LEIPZIGA ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE<<<

image

Christopher Nkunku

ANDY BUCHANAN Afp

65' Prema trenutnim rezultatima u finale Europske lige idu Eintracht i Rangers, a u samu završnicu Konferencijske lige Roma i Feyenoord.

61' Domenico Tedesco radi zamjenu. Dani Olmo napušta igru, umjesto njega će na travnjak Dominik Szoboszlai.

53' Na velikom ekranu Olimpica prikazan je Claudio Ranieri, legendarni trener koji je vodio i Romu i Leicester City. Čitav stadion ovacijama je pozdravio slavnog Talijana koji se pljeskom zahvalio tribinama.

>>>RANIERIJEV TRENUTAK U RIMU POGLEDAJTE OVDJE<<<

53' Igra se i dalje žestoko na Ibroxu. Malo pritišće Leipzig pa onda odmah uzvraćaju Rangersi, no čekamo još uvijek na prvu pravu priliku u nastavku. Sakala je sada bio najviši u skoku, s nekoliko je metara pokušao matirati vratara Leipziga, ali nije dobro zahvatio loptu koja je kliznula niz njegovu glavu i otišla u gol-aut.

46' Nastavljaju se utakmice u Europskoj i Konferencijskoj ligi.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' Čini se da je Aribo nakratko izgubio svijest! Lopta ga je nakon jednog snažnog udarca igrača Leipziga pogodila u glavu. Tribine su utihnule, utakmica je nakratko zaustavljena, a minutu-dvije kasnije Aribo se pridigao. Ipak, Giovanni van Bronckhorst ne želi riskirati i u finišu poluvremena vadi svog veznjaka iz igre. Na travnjak će Fashion Sakala.

image
OLI SCARFF Afp

44' Žuti karton zbog prekršaja za Bornu Barišića. Mogao bi to biti problem za Rangerse kod kojih su u obrani već požutjeli i Bassey i Goldson.

27 - 29' Prvo je Olmo umalo s 20-ak metara zabio golčinu, otišlo je to malo iznad grede, a onda je Aribo s nekoliko metara propustio zabiti za 3:0 Rangersa.

26' GOOOL! EINTRACHT - WEST HAM 1:0 Nije trebalo dugo igračima Eintrachta da iskoriste brojčanu prednost na terenu. Rafael Borre iskoristio je dodavanje Knauffa i zabio za prednost njemačke momčadi.

>>>POGODAK EINTRACHTA ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE<<<

image

Rafael Borre

CHRISTOF STACHE Afp

24' GOOOL! RANGERS - LEIPZIG 2:0 Aribo do Wrighta koji ostavlja za Kamaru, a on s ruba šesnaesterca zabija za veliku prednost Rangersa!

>>>POGODAK RANGERSA ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE<<<

image
ANDY BUCHANAN Afp

18' GOOOL! RANGERS - LEIPZIG 1:0 Kent je povukao i sjajno uposlio Taverniera koji u naletu zabija za veliko slavlje na Ibroxu!

>>>POGODAK RANGERSA ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE<<<

image

James Tavernier

ANDY BUCHANAN Afp

17' CRVENI KARTON! Aaron Cresswell mora napustiti travnjak, a West Ham će od sada igrati s igračem manje.

>>>POGLEDAJTE KAKO JE CRESSWELL ZARADIO IZRAVNI CRVENI<<<

15' Povukli su igrači Leipziga sada brzu kontru, no nedostajalo je koncentracije u završnici. Laimer je malo kasnio s ključnim dodavanjem i obrana Rangersa blokirala je pokušaj gostiju.

11' GOOOL! ROMA - LEICESTER 1:0 Roma je povela protiv Leicestera! Lorenzo Pellegrini izveo je udarac iz kuta, a Tammy Abraham najviše skočio i s pet metara zakucao loptu iza leđa Kaspera Schmeichela.

>>>POGODAK ROME ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE<<<

image

Tammy Abraham u skoku

ISABELLA BONOTTO Afp

5' Leipzig je bolje otvorio susret na Ibroxu, već su u nekoliko navrata došli pred šesnaesterac domaćina, ali prave prilike još uvijek nema.

1' Počele su utakmice u Europskoj i Konferencijskoj ligi! Gvardiol i Barišić u prvih su 11 na utakmici Rangersa i Leipziga, dok Jakić i Vlašić kreću s klupe u sudaru Eintrachta i West Hama.

Linker
29. rujan 2024 13:38