Protiv koga će Hajduk igrati u pretkolu Konferencijske lige

 GIANNIS PAPANIKOS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Giannis Papanikos/zuma Press/profimedia
VEČERAS ĆEMO SAZNATI

Tko će na Poljud? Hajduku prijete opasni Grci, no prednost uoči ključnog susreta ima izrazito neugodan klub

Prvi susret potvrdio je nadmoć PAOK-a, ali u uzvratu bi priča mogla biti znatno drugačija
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. kolovoz 2023. 15:30

Beitar ili PAOK, večeras će Hajduk saznati tko će u četvrtak, 10. kolovoza s početkom u 21 sat, istrčati na Poljud kao protivnik u 3. pretkolu Konferencijske lige.

Prvi susret odigran prošlog tjedna u Solunu završen je 0:0, što jasno govori da su šanse ravnopravne, ali nije slučajno da bookmakeri drže Grke kao favorite uzvrata koji počinje u 19.30. Pobjeda Lavova iz Jeruzalema vrednuje se s koeficijentom većim od 4,00, dok je pobjeda Orlova iz Soluna pala ispod 2,00. S tim se, dakako, ne slažu navijači Beitara, koji su već pokupovali sve ulaznice. Stadion Teddy Malcha, najveći u Izraelu, bit će ispunjen do kraja, sa svih 31.733 mjesta. Ali, jasno je da Grke neće uzbuditi vatrena atmosfera, na to su već navikli na svom Toumbi u Solunu.

Prvi susret potvrdio je nadmoć PAOK-a, Grci su preko Stefana Schwaba imali kazneni udarac već u ranoj fazi utakmice, u 12. minuti su propustili kolosalnu šansu za vodstvo. Udarac Austrijanca obranio je vratar Miguel Silva, definitivno junak prvog dvoboja, budući da Grci do kraja nisu uspjeli zatresti mrežu Beitara premda su ukupno uputili 11 udaraca prema vratima. Imali su izražen posjed (67-33), ali i jalovu inicijativu jer tek su dvaput zapucali u okvir. Beitar je također dvaput zaprijetio Kotarskom, jednom su Izraelci pogodili i gredu.

Zato je i drugi dvoboj otvorena utakmica, premda se Beitar ne može pohvaliti obećavajućom formom. Izgubila je momčad iz Jeruzalema trofej Superkupa protiv Maccabija iz Haife (1:3) pet dana prije prošlotjednog dvoboja u Solunu. Protiv PAOK-a su se u skromnom izdanju koncentrirali na defenzivu u sustavu 5-3-2, zato se od Grka puno više očekuje u drugom dvoboju. PAOK je favorit za prolaz, uz to Crno-bijeli imaju i dva igrača koji se vraćaju u kadar. Iskusni brazilski stoper Vierinha i veznjak Douglas Augusto otputovali su u Jeruzalem na uzvrat. Tanzanijac Sammata, koji je ovog ljeta stigao iz Genka, odigrao je premijernih 20 minuta u prvom susretu, ali za drugi susret sa Beitarom očekuje se veća minutaža za iskusnog “špica”. PAOK definitivno mora preuzeti više rizika, Razvan Lucescu je pod velikim pritiskom na početku sezone, ali tako to biva u ogledima koji ne nose šansu za popravni.

Linker
10. svibanj 2024 23:22