ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BEZ VEĆIH OPCIJA ZA PROMJENE

Problemi za Dambrauskasa, sužena konkurencija u svlačionici, evo kako bi mogao izgledati sastav ‘Bijelih‘

Problemi u svakoj od linija čekaju Valdasa Dambrauskasa pred utakmicu s Vitorijom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. kolovoz 2022. 19:54

Na stoperskoj poziciji ostao je bez Tonija Borevkovića, koji odrađuje crveni karton još od vremena kada je igrao za Rio Ave, u čijim je dresu 2020. zaradio isključenje na europskoj utakmici kontra AC Milana.

Kako u proteklih 20 mjeseci nije igrao europsku utakmicu, nije ni imao gdje odraditi suspenziju. U sredini nedostaje ozlijeđeni Fossati, koji ove sezone još nije ni zaigrao, te u napadu Nikola Kalinić, koji se ozlijedio na utakmici Superkupa s Dinamom prije četiri tjedna.

Obrana, sredina terena i napad, sve linije traže po jedno novo rješenje, a s obzirom na to da je stigao novi stoper, najzanimljivije je pitanje kakva se minutaža planira za Awaziema.

Nigerijac slovi kao veliko pojačanje Hajduka, međutim, činjenica je da će do Vitorije imati tek tri treninga s momčadi i shodno tome očekuje se da će Awaziem u četvrtak ipak početi s klupe. Zasad stoji takvo razmišljanje, ali uvijek može doći i do promjene. Ako Nigerijac kreće s klupe, Elez i Simić nameću se kao logično rješenje za zadnju liniju jer bez Borevkovića i Awaziema nema Dambrauskas velikih dvojbi kome povjeriti stoperske pozicije. Simić kao standardni središnji branič, koji je počeo sve tri utakmice, te Elez, koji je skupio tek tri minute ove sezone kroz dva ulaska s klupe protiv Dinama u Superkupu i prošle subote u Varaždinu.

U sredini su dva korektora veznog reda Grgić i Vuković, a u napadu Livaja s dva krilna napadača. Biuk, Sahiti i Mlakar su u konkurenciji za te pozicije, s tim da starteri iz Varaždina imaju status favorita za uloge prvotimaca, međutim, drukčija je utakmica sutra na programu i moguće je da se Litavac opredijeli i za nova rješenja u napadu. Ali, obrana i sredina nemaju velikih opcija za promjene.

U uzvratu će već biti druga slika, bit će zadnja linija s pečatom portugalske lige, s dva posuđena igrača iz Primeire. Možda i s Kalinićem u vršku napada, ali za prvi susret sužena je konkurencija u svlačionici Hajduka...

Mogući sastav Hajduka za sutrašnju utakmicu u sustavu 4-2-3-1 izgleda, dakle, ovako: L. Kalinić - Mikanović, Elez, Simić, Melnjak - Grgić, Vuković - Sahiti, Krovinović, Biuk - Livaja.

Linker
20. travanj 2024 05:19