GORAN MEHKEK Cropix
RIJEČ TRENERA

Osijek saznao idućeg protivnika, Stjepan Tomas poručio: ‘Pokazali smo u dvije utakmice tko je bolji protivnik‘

Prošla je bolja momčad, a Osijeku želim puno uspjeha u nastavku - rekao je trener ZTE-a Gabor Boer
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 03. kolovoz 2023. 21:29

Nogometaši Osijeka izborili su plasman u 3. pretkolo Konferencijske lige nakon što su u obje utakmice drugog pretkola pobijedili mađarski Zalaegerszegi TE. Nakon 1-0 slavlja na Opus Areni, Osijek je u uzvratu na ZTE Areni pobijedio sa 2-1.

Za Osijek su zabili Bence Gergenyi (9-ag) i Josip Špoljarić (73), dok je pogodak za domaćine zabio Eduvie Ikoba (82). U trećem pretkolu Osijek će igrati protiv boljeg iz susreta turske Adane Demispor i rumunjskog CFR Cluja. Prvi susret u Rumunjskoj je završio 1-1.

Cilj je ostvaren, prva europska prepreka na kojoj su bijelo-plavi često znali zapinjati je preskočena.

- Zaslužen je naš prolaz dalje, pokazali smo u dvije utakmice tko je bolji protivnik. Idealno smo otvorili što nas je psihološki, dominirali smo u većem dijelu utakmice. U dobrom smo naletu, četiri su pobjede su iza nas i moramo nastaviti taj kontinuitet. Zahvalio bih se navijačima koji su došli u ogromnom broju podržati nas - kazao je Stjepan Tomas

ZTE je dao sve od sebe, pogotovo nakon pogotka koji im je vratio kakvu-takvu nadu, ali na kraju nije uspio izbjeći novi poraz od Osijeka.

- Jako sam ponosan na svoju momčad. Puno smo toga uložili u utakmicu, u nekim dijelovima smo anulirali prednost u kvaliteti Osijeka, ali nažalost u zoni napada nismo bili efikasni. Cijela momčad je uložila ogromnu energiju, ali teško je igrati kada odmah na početku utakmice primiš pogodak i nađeš se u situaciji da moramo stizati rezultat. Prošla je bolja momčad, a Osijeku želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija za Konferencijsku ligu - rekao je trener ZTE-a Gabor Boer.

U 3. pretkolu protiv Adane

Nogometaši Osijeka će plasman u završno kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu tražiti protiv turskog Adana Demirspora koji je u uzvratu pred svojim navijačima svladao rumunjski Cluj s 2-1 te s ukupnih 3-2 izborio plasman u 3. kolo.

Momčad koju vodi proslavljeni nizozemski nogometaš Patrick Kluivert do pobjede je došla tek u četvrtoj minuti sučevog dodatka pogotkom Senegalca Cheriffa Ndiayea. Adana je povela u 43. minuti golom Nigerijca Babajide Akintole. Cluj je do izjednačenja došao u 68. minuti, kad je precizan realizator kaznenog udarca bio Vasile Mogos.

Ipak, rumunjska momčad za koju igraju i trojica hrvatskih nogometaša, Anton Krešić, Karlo Muhar i Lovro Cvek nije se uspjela obraniti, iako je od 63. minute bila s igračem više, kad je isključen domaći stoper Andrew Gravillon, koji će morati propustiti barem prvi dvoboj protiv Osijeka.

Ta će utakmica biti odigrana 10. kolovoza u Adani, a uzvrat je na rasporedu 17. kolovoza na osječkoj Opus Areni.

Linker
06. listopad 2024 09:54