Dominik Livaković

 JAN DE MEULENEIR/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Jan De Meuleneir/imago Sportfotodienst/profimedia
EUROPSKA NATJECANJA

Livaković sačuvao čistu mrežu u važnoj gostućoj pobjedi, zapažen nastup Sose i Stanišića

Borna Barišić ostao je na klupi Glasgow Rangersa u uzbudljivoj utakmici u Lisabonu i remiju s Benficom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. ožujak 2024. 23:59

Xabi Alonso i njegov Bayer za dlaku su izbjegli prvi poraz u aktualnoj sezoni. Gostovanje kod Karabaha u Bakuu u prvoj utakmici osmine finala Europske lige završilo je 2:2, a Apotekari su se spasili u sudačkoj nadoknadi. Poveli su domaći do odmora s 2:0, Yassine Benzia (26) i Juninho (45+2) zabili su za Karabah. Alonso je u nastavku uveo Frimponga, Xhaku i Floriana Wirtza, koji je smanjio rezultat u 70. minuti. U 80. minuti u igru ulaze i Josip Stanišić te Patrik Schick, a upravo je češki napadač u 2. minuti dodanog vremena postavio konačni rezultat.

Liverpool je u Pragu sve riješio već u prvoj utakmici svladavši Spartu s 5:1. Darwin Nunez zabio je dva gola, njegov prvi bio je ujedno i 1000. otkako je Jürgen Klopp na klupi Liverpoola. S bijele točke pogodio je Mac Allister, u nastavku su pogađali Luis Diaz i Dominik Szoboszlai.

Iako je Roberto de Zerbi nesumnjivo dobar trener, njegovom Brightonu u posljednje vrijeme baš i ne cvatu ruže. Gostovanje u Rimu dočekao je s četiri poraza u posljednjih sedam nastupa, a Roma se pobrinula za novi posrtaj Galebova koji je ispao prilično neugodan. Za 4:0 strijelci su bili Paulo Dybala, Romelu Lukaku, Gianluca Mancini i Bryan Cristante.

Borna Barišić ostao je na klupi Glasgow Rangersa u uzbudljivoj utakmici u Lisabonu i 2:2 remiju s Benficom. Škotski sastav dvaput je vodio, a portugalski dvaput stizao prednost, uz pogodak i asistenciju Angela di Marije. Milan je upisao domaću pobjedu protiv praške Slavije, koja je od 26. minute igrala bez isključenog Dioufa. Olivier Giroud (34), Tijani Reijnders (44), Ruben Loftus-Cheek (45+1) i Pulisic (85) bili su strijelci za Rossonere, a David Doudera (36) i Ivan Schranz (65) za goste iz Češke. Freiburg je minimalno svladao West Ham, dok je Marseille s 4:0 i dva gola Pierrea-Emericka Aubameyanga razbio Villarreal.

U Konferencijskoj ligi Ajax je u Amsterdamu ugostio Aston Villu, a susret je završen bez pogodaka. Gosti su završnicu odradili bez stopera Konse, koji je u 83. minuti zaradio drugi žuti karton, a tri minute kasnije pocrvenio je i Ajaxov Tristan Gooijer. U domaćim redovima punu minutažu imao je hrvatski reprezentativni branič Borna Sosa, dok Josip Šutalo nije konkurirao za nastup zbog crvenog kartona. Jakov Medić ostao je na klupi Kopljanika.

Lille se prošetao Grazom (3:0) i riješio pitanje prolaska u četvrtfinale protiv Sturma u prvom ogledu osmine finala, a neugodno iznenađenje svojim je navijačima priredio Olympiacos, koji je u Pireju doživio visok poraz protiv Maccabija iz Tel-Aviva (1:4). Molde je stekao minimalnu prednost protiv Club Bruggea, završilo je 2:1.

Hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković sačuvao je čistu mrežu na gostovanju Fenerbahčea kod Royale Uniona. Turska momčad slavila je s 0:3 i tako stekla veliki kapital pred uzvrat. Maccabi Haifa i Fiorentina gledateljima u Budimpešti priredili su pravu golijadu u susretu koji je slavljem gostiju 3:4 golom Baraka u petoj minuti sudačke nadoknade, a pogodaka nije bilo u srazu Servettea i Viktorije Plzen.

Linker
03. svibanj 2024 22:06