JOSKO PONOS Cropix
U FOKUSU

Livaja ima dvostruki motiv! Danas može napraviti dvije stvari koje mu još nisu pošle za rukom

Najbolji nogometaš splitskoga kluba u Portugalu će biti jedan od igrača pod posebnim povećalom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 15:10

Marko Livaja ima dvostruki motiv pred današnju utakmicu. Nikad u karijeri nije dobio portugalski klub u europskim natjecanjima, a uz to čeka i prvi pogodak za Bijele u Europi.

Zabio je za Hajduk 42 pogotka u prvenstvu i Kupu, ali još čeka premijerni zgoditak za Bijele u Europi.

Što se tiče portugalskih iskustava, nakon manje od dvije godine vratio se Livaja u Bragu. Bijeli su odsjeli u tom gradu, smjestili se u ponedjeljak navečer nakon što su sletjeli u Porto.

Loša iskustva

Iz Brage odlaze danas na utakmicu u 25 kilometara udaljeni Giumaraes, a Livaja se može prisjetiti kako je u listopadu 2020. igrao protiv Brage u dresu AEK-a.

Prvo je u tom portugalskom gradu izgubio 0:3, pri čemu je zaigrao 28 minuta, a zatim je igrao i u uzvratu, gdje je njegova momčad poražena 2:4.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Treća sreća

U Livajinom igranju za AEK mogao je nastupiti i protiv Benfice u Ligi prvaka, međutim, odrađivao je kazne crvenih kartona u jesen 2018. godine, pa je zbog toga propustio oba ogleda.

Ukupno je 35 utakmica u Europi odigrao Livaja, od toga čak 26 za AEK. Postigao je 12 pogodaka, a trinaesti čeka u bijelom dresu. I neće biti nesretni. Dapače, svaki je Hajdukov europski jako bitan, a Livaja je navikao zabijati.

Jednu je odigrao protiv Tobola, još jednu s Vitorijom i slijedi treća sreća? Kako god, čeka prvi pogodak u dresu Hajduka u europoskim natjecanjima. Rekorder Bijelih kojemu nedostaje samo taj segment u golgeterskom nizu. Da krene i europska serija golova Hajdukovog igračkog branda.

Rekorde ruše i navijači Hajduka, koji nastavljaju s nizanjem impozantnioh znamenki. Nakon što je broj članova oborio već nekoliko rekorda i dosegao brojku od preko 81.000, broj vlasnika sezonske ulaznice nikad je veći u povijesti kluba.

Strašne brojke

Hajduk je dosegao peteroznamenkastu brojku i ima preko 10.000 korisnika pretplate za poljudski stadion nakon manje od mjesec dana puštanja u prodaju.

Podsjetimo, klub je u prošloj sezoni imao 8.500 pretplatnika (od čega 5.000 polusezonskih), a ova brojka je na razini brojnih europskih klubova, što svjedoči o neizmjernoj ljubavi i predanosti navijača bijeloga kluba.

Linker
25. travanj 2024 07:02