Moreno, trener Vitorije

 GLOBAL MEDIA GROUP/DDP USA/PROFIMEDIA Global Media Group/Ddp Usa/Profimedia
POGLED PREMA BIJELIMA

Legendi Hajdukovog suparnika nije bilo svejedno: ‘Vidio sam imena njihovih igrača, ali moramo proći‘

Vitorijin trener Moreno, punim imenom Joao Miguel da Cunha Teixeira, dao je intervju za portugalsku televiziju Sport TV
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. srpanj 2022. 15:37

Naglo je stigao na klupu nakon iznenađujuće promjene uoči sezone, bez potrebne licence, ali start mu je bio uspješan, eliminirali su Puskas Akademiju i igrat će protiv Hajduka u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Priznao je da mu nije bilo svejedno kad je vidio tko sve igra za Hajduk. Dobro zna imena poput Livaje, Kalinića, Krovinovića, Borevkovića...

- Teško će biti za nas, ali i za njih. Nikada se nisam držao budžeta kluba ili tržišnih vrijednosti sportaša da bi mi to bilo mjerilo tko je bolji. S time se ne dobivaju utakmice. No, uspoređujući dvije momčadi, shvatili smo da ćemo se suočiti s vrlo teškim protivnikom. To možete vidjeti na temelju imena koje splitski Hajduk ima u svojoj ekipi.

Međutim, ne želi ostaviti dvojbu...

- Postoji samo jedan način na kojoj mi pristupamo ovim utakmicama: moramo proći dalje. Ništa drugo nije u igri. Dobro ćemo proučiti protivnika, ali i pripremiti se za atmosferu koju ćemo zateći u Hrvatskoj, unaprijed znajući da će hrvatska momčad također imati teško okruženje u Guimaraesu. Po tome će nam biti jednako.

Kako nakon dva tjedna u funkciji trenera gleda na ekipu i svoj posao?

- Preuzimanje Vitorije bio mi je cilj karijere, ali nisam zamišljao da će se dogoditi u ovom trenutku. Stvari su se tako odvile, ali to je također bila vrlo promišljena odluka čelnika. Ja sam sretan čovjek, a sada je bitno usmjeriti momčad na rad, da shvate koji klub predstavljaju i da će se suočiti s nekim poteškoćama u prvenstvu. Prvih nekoliko dana me malo uzdrmalo, ali stvari se vraćaju u normalu. Imao sam sreću što sam dobio fantastičnu skupinu igrača, fantastičnih profesionalaca.

Priznaje da igrački u uzvratu nisu bili blistavi protiv Mađara, te da navijači moraju biti svjesni kako odlasci brojnih nositelja igre moraju ostaviti traga.

- Pristaša Vitorije moraju shvatiti da je potrebno neko vrijeme da bi se ponavljale igre kakvu smo pokazali u prvoj utakmici s Puskas Akademijom. Put dalje će biti težak jer došlo je do velikog remonta, a u nogometu se stvari ne događaju preko noći. Međutim, kvaliteta postoji, pa će biti i dobrih rezultata.

Moreno, rođen 19. kolovoza 1981. godine, kao igrač godinama je nosio dres Vitorije, dvije sezone i Leicestera. Bio je defenzivni veznjak. Donedavno je vodio B ekipu Vitorije... Može se reći da je legenda kluba.

- Inzistiram da me igrači gledaju samo kao trenera, a ne moju prošlost. Znam da ću ovisiti o rezultatima, kao i svi treneri koji su prošli kroz Vitoriju. Jako sam ponosan na svoju prošlost, što sam iz Guimaraesa, ali nije to važno u ovom trenutku. Početak sezone je zahtjevan, puno je utakmica, dobro ćemo odgovoriti na sve njih - tvrdi Moreno.

Linker
17. svibanj 2024 03:14