RONALD GORSIC Cropix
USUSRET ASTANI

Jakirović uoči ključne utakmice: ‘Teško mi ovo pada, ali ne razmišljam o odlasku, svi smo svjesni situacije‘

Sergej Jakirović i Mahir Emreli bili su na konferenciji za novinare u Astani
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 29. studeni 2023. 16:08

Na konferenciji za novinare dan uoči utakmice u Astani, bili su trener Plavih, Sergej Jakirović, te napadač Mahir Emreli, koji je kazahstanskim novinarima odgovarao na ruskom jeziku...

- Pred nama je težak okršaj. Iako smo dosad pet puta pobijedili Astanu, svjesni smo da nam u četvrtak neće biti lako. I njima i nama bodovi su neophodni, bit će to dobra utakmica i nadam se da ćemo opet pobijediti – rekao je Emreli.

Jakirovića su domaći novinari pitali o razlozima krize Plavih:

- Bila je to rezultatska kriza, jer smo u većini tih utakmica dobro igrali, ali nismo realizirali stvorene šanse. Iimali smo dosta peha, izostali su zgodici, a s druge smo strane, pak, primali jeftine pogotke. Zbog svega toga je, dakako, patio i rezultat, a najlošiju smo utakmicu odigrali u Prištini. K tome, od utakmice s Astanom u Zagrebu bili smo bez najboljeg igrača, Brune Petkovića, koji strahovito mnogo znači za našu igru, nisam ni ja vjerovao da će nam toliko nedostajati. Nadam se da ćemo u četvrtak odigrati dobru utakmicu, te da ćemo biti efikasni, osvajanje tri boda naš je imperativ. Pobjeda protiv Osijeka došla nam je u pravom trenutku, udahnuli smo samopouzdanje i od prve ćemo minute u četvrtak pokazati pobjednički gard. Najvažnije je da i dalje sve držimo u svojim rukama, s dvije pobjede osvojit ćemo drugo mjesto u skupini – kaže Jakirović.

image
RONALD GORSIC Cropix

Jeste li se dobro pripremili za ovu utakmicu?

- Naravno. Dobro poznajemo Astanu, triput smo ove jeseni sezone igrali s njima, a trojica Hrvata nositelji su igre u toj momčadi. Vratar Čondrić branio je kod mene u Zrinjskom kad sam bio trener mostarskog kluba, o Lončaru i Tomasovu također nema tajni, kvalitetni su igrači. Znamo gdje je Astana najopasnija i vjerujem da ćemo znati osujetiti njihove napadačke pokušaje.

Jeste li zadovoljni onime što ste dosad ostvarili s Dinamom?

- Došao sam napraviti Dinamo još boljim! Zadovoljniji sam igrama nego rezultatima, ali rezultat je najvažniji, a on zasad "trpi". Sve mi to teško pada, ne mogu se sjetiti da sam imao toliko poraza u posljednja tri kluba u kojima sam radio prije Dinama. Ali, to je sve iskustvo koje me nadograđuje kao trenera i nadam se da ćemo se uskoro dignuti. Moramo izdržati do zimskog prijelaznog roka i pojačati se na deficitarnim pozicijama, pa onda na proljeće odigrati bolje nego što smo igrali ove jeseni. Ne razmišljam o odlasku, svi smo u klubu svjesni situacije u kojoj se nalazimo – rekao je Jakirović, dodavši da je Josip Drmić otputovao u Njemačku na liječnički pregled bolnoga koljena.

Linker
16. svibanj 2024 05:23