JüRGEN KESSLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Jürgen Kessler/imago Sportfotodienst/profimedia
SUDAR NA MAKSIMIRU

Izborio Dalićev poziv, a sada će biti velika prepreka Modrima: ‘Dinamo? Za mene utakmica kao i svaka druga‘

‘Hajduk? Nezahvalno je usporediti te utakmice s ovom u četvrtak. Ono je bio početak sezone‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. ožujak 2024. 19:56

Grčki klub su na sudaru s novinarima u Maksimiru zastupali trener Razvan Lucescu i naš čovjek, vratar Dominik Kotarski. Kao što ste vjerojatno saznali prije, Grci nisu trenirali u Maksimiru, oni su svoj trening odradili u Solunu. Tako da je u srijedu Dinamo trenirao na glavnom maksimirskom travnjaku, na kojem inače treniraju gostujući momčadi kad gostuju u Zagrebu. Modri tada treniraju na pomoćnom igralištu Hitrec-Kacian. Na press konferenciji se pojavilo petnaestak grčkih novinara, pričali su nam da kolege u velikom broju prate solunski klub na gostovanjima.

- Ja sam profesionalac. sutra je za mene utakmica kao i svaka druga, igram za klub, sebe i suigrače. Ovdje smo da postignemo dobar rezultat. Razmišljam samo na taj način - kazao je u uvodu Kotarski

S obzirom na to da igrate u svojoj državi, je li to dodatna motivacija, kao i poziv u reprezentaciju Hrvatske?,

- Drago mi je što sam ovdje, ovo je moja domovina. Tu sam proveo djetinjstvo. Ali kažem ovdje sam s PAOK-om i želim uspjeh. Reprezentacija Hrvatske? To je velika čast, vrlo sam sretan zbog toga. Ali to je tek za dva tjedna. Prvo moramo odraditi posao u četvrtak. Da PAOK ne igra tako, ne bih dobio poziv u reprezentaciju. Hajduk? Nezahvalno je usporediti te utakmice s ovom u četvrtak. Ono je bio početak sezone. Respektiramo Dinamo, ali vjerujemo u sebe i našu kvalitetu. Očekujem tešku utakmicu, obje momčadi imaju svoje šanse, vjerujemo da ćemo mi proći dalje - zaključio je Kotarski.

image
ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Orange Pics Bv/Alamy/Alamy/Profimedia

Trener Razvan Lucescu je kazao...

- Moramo biti spremni za utakmicu, Dinamo ima veliko iskustvo u Europi. Možda trenutačno nema intenzitet, ali znaju pročitati manjkavosti svog protivnika. Jako su dobro organizirani i imaju vrlo zanimljive igrače. Mislim da je Josip Mišić njihov najbolji igrač. Ne samo zbog igre s loptom, nego zbog stava i načina na koji predvodi svoju momčad.

Kakav mu je osjećaj za utakmicu?

- Mi smo momčad koja se jako poboljšala od prvog dana priprema. Izbalansirani smo, ozbiljni, želimo dalje u ovom natjecanju. Znamo da je pred nama iskusni Dinamo, ali istovremeno, dobili smo i mi puno iskustva, imamo jako dobre rezultate i veliku motivaciju. Ne samo za utakmicu s Dinamom, nego i za sljedeće utakmice.

Hoće li rotirati momčad s obzirom na to da ima utakmicu u nedjelju u prvenstvu.

- Svi koji izađu na teren igrat će kao da igraju posljednju utakmicu u životu! Moramo biti fokusirani i dati sve od sebe, a onda ćemo odlučiti kad se radi o sljedećim utakmicama. Na teren će najbolja momčad s najboljom motivacijom. Imamo dovoljno igrača za tu situaciju.

Hajduk i Dinamo? Hajduk ste izbacili iz Europe?

- Nije lako usporediti, jer se uspoređuju dva razdoblja, s Hajdukom smo igrali u kolovozu. Onda sam jako cijenio Hajduk. I hrvatski nogomet iznimno cijenim, imate sjajne igrače bili ste drugi i treći na svijetu, ali nije pravedno uspoređivati Hajduk i Dinamo - zaključio je Lucescu

Linker
26. travanj 2024 07:42