Sergej Jakirović

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
OPERACIJA FARSKI OTOCI

‘Idemo napraviti nešto u Europi, a ne gledati tko što misli! Srijeda-subota? To nama nije nikakav problem‘

Riječani su odgodili utakmicu s Goricom samo zbog dalekih putovanja na koja moraju ići po Europi
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 04. kolovoz 2023. 23:20

Četvrtoplasirana momčad Farskih Otoka, Torshavn, idući je protivnik Bijelih u trećem pretkolu Konferencijske lige.

- Gledali smo ih, ekipa je to koja teži igranju i koja je lijepo konstitucijski posložena, dosta otočki, što znači da su dobri i u prekidima. Imaju jedno zanimljivo lijevo krilo na kojeg ćemo morati obratiti pažnju, no još ćemo mi njih skenirati, imamo vremena. U fokusu nam je sada više Istra, no to je ono što danas znam - kazao je Sergej Jakirović na pitanje o idućem europskom protivniku Rijeke.

Nešto kasnije stiglo je i priopćenje o službenoj odgodi ligaškog ogleda protiv Gorice u sklopu 4. kola SuperSport HNL-a, koja se trebala odigrati 13. kolovoza. Novi termin susreta odredit će se naknadno, a to je očito znak da će Riječani ispred sebe ponovo imati dug i naporan put tisućama kilometara daleko s nekim posebnostima.

Naime, let do Farskih Otoka ne može se izvesti sa svakim avionom, niti sa svakim pilotom, već onim posebno obučenim za slijetanje na tom specifičnom otoku koji je danska autonomna pokrajina, a koji za razliku od matice zemlje, nisu članovi Europske unije.

Inače, B36 Torshavn, momčad koja igra na stadionu s kapacitetom od pet tisuća gledatelja, u prošlom je kolu nakon produžetaka izbacio velškog predstavnika Haverfordwest ukupnim rezultatom od 3:2.

Prvi ogled na rasporedu je 10. kolovoza, dok će uzvrat na Rujevici biti odigran sedam dana kasnije. Kvaliteta je, bez dvojbe i ovog puta na strani Rijeke, no putešestvije po Europi trenutno su veći problem Rijeke nego sami protivnik, koji ipak ima i neku europsku tradiciju te sigurno veću kvalitetu nego Kosovari.

- Da, problem je taj put, ako netko misli da je nama problem igrati srijeda - subota to nije nikakav problem, problem je putovanje u kojima vi gubite po dvije noći. Zato se ide u te odgode, ako nam je cilj da nešto napravimo u Europi, a je, onda je bolje odgoditi dvoboj, a u prvenstvu se sve stigne. Ne treba gledati druge i tko što misli, trebamo gledati samo sebe.

Linker
27. rujan 2024 18:13