DAMIR SKOMRLJ
JAVILI SE I RIJEČANI

Burno slavlje Šveđana na Rujevici, oglasila se ikona kluba: ‘Dugo smo čekali ovakvu pobjedu...‘

‘Pokazali smo dosta dobrih stvari, moramo se dodatno grupirati do idućeg četvrtka‘, poručuje Labrović
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 22. srpanj 2022. 06:27

Švedski nogometaši burno su proslavili ovu važnu europsku pobjedu sa svojim navijačima na južnoj tribini, fešta se na kraju nastavila u svlačionici iz koje je među prvima izašla „devetka“ Djurgardensa – Haris Radetinac. Ovaj vižljasti i hitronogi 36-godišnjak rado je za hrvatske medije, na „našem“ jeziku iznio dojmove sinoćnje utakmice.

- Dugo smo čekali ovu pobjedu u Europi, prije dvije godine smo također igrali Europu no onda se igrala samo jedna utakmica, brzo smo ispali. Navijači su ovo dugo čekali, bila je ovo dobra večer. Što se tiče utakmice mislim da smo izvanredno odigrali 80. minuta, zadnjih 10 minuta smo inicijativu prepustili Rijeci. Napravili su nam dvije, tri dobre šanse, mogli su izjednačiti, no na kraju smo mi slavili. Generalno mislim da smo bili bolji kao ekipa, ipak je iza nas već 15. kola u prvenstvu, a Rijeci je ovo tek druga utakmica sezone. Da li je bilo zbog snage ili nečeg drugog, ne znam, no mi smo zadovoljni svojom izvedbom iako još ništa nije gotovo, kazao je Radetinac, ikona kluba s preko 10 godina staža u trenutno drugoplasiranoj momčadi lige, a koji je u Švedsku iz Novog Pazara odselio kao trogodišnje dijete.

Nogometaši Rijeke pa, dijametralno suprotnog raspoloženja, nisu odveć bili raspoloženi za izjave u mix zoni, što zbog poraza,a što možda zbog činjenice da se ovakav način komunikacije vratio nakon više od dvije godine pandemijske pauze. I njima je to svojevrsna – novost. Prvi je pred mikrofone i kamere stao lijevi bek Andrija Vukčević.

- Mislim da smo jako dobro ušli u utakmicu, zabili gol i kada smo se nadali nastaviti u istom ritmu mi smo se malo povukli nakon njihovog pogotka. Preuzeli su inicijativu na terenu i imali su dosta više loptu u nogama. Drugi pogodak zabili su nam iz kontre, na kraju smo ih dosta pritiskali, ali nažalost nismo iskoristili svoje prilike koje smo stvorili. Osjećao se gol u zraku...Ne smijemo očajavati, moramo podići glave, pripremiti se za uzvrat i tamo dati sve od sebe da preokrenemo ovaj rezultat. Promjena formacije u odnosu na Šibenik? Htjeli smo ih pritisnuti gore visoko, dosta su grešaka radili u početku. Poslije smo se povukli, vidi se doduše da su oni dosta uigrana ekipa. Nema nam druge nego u Švedsku po pravi rezultat. Ne treba tražiti alibi u njihovoj uigranosti i činjenici da su u prvenstvu odigrali već 15. kola, jednostavno moramo imati želju i volju koja zna biti presudna u ovakvim utakmicama. Ako to budemo imali u idućoj, onda je sve moguće.

Sličnog razmišljanja bio je i vratar Nediljko Labrović.

- U Švedsku sigurno putujemo po pozitivan rezultat. U petak ćemo sve detaljnije analizirati, ne bih sada previše volio govoriti o našoj igri. Imamo sedam dana ispred sebe, moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu. Vjerujem da ćemo ju kvalitetno odraditi i pozitivno odgovoriti na terenu. Imali su puno više vremena za uigravanje, tri mjeseca im traje prvenstvo, no ne želim da ovo zvuči kao alibi. Pokazali smo dosta dobrih stvari, moramo se dodatno grupirati do idućeg četvrtka. Trenerove zamisli moramo usvojiti i pretočiti na teren te dati u Švedskoj 100%, zaključio je Labrović.

Linker
25. travanj 2024 07:42