VLADO KOS Cropix
RIJEČ TRENERA

Bjelica: ‘Neću komentirati autogol! Naše šanse za prolaz su velike, na poluvremenu sam rekao igračima...‘

‘Pred nama je još puno posla i zato apeliram na naše navijače da nas dođu u što većem broju podržati‘
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 21. srpanj 2022. 16:59

Bijelo-plavi se iz Kazahstana vraćaju s onim po što su i došli - pobjedom koja im širom otvara vrata 3. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu i utakmice s boljim iz dvomeča bugarskog Boteva i ciparskog APOEL-a (prvi susret igran u Sofiji završio je inače 0:0). U hodu se momčad Nenada Bjelice morala adaptirati i na drugu vremensku zoni i na umjetni travnjak na kojem nema naviku igrati, imali su protiv sebe motiviranog suparnika koji je silno želio ostaviti što bolji dojam na europskoj premijeri.

- Prilagodba na teren i vremensku razliku sigurno nije bila lagana i možda zato nismo najbolje ušli u dvoboj, ali kako je utakmica prolazila tako smo rasli u igri. Pobjedili smo, što smo i željeli, i čestitao bih svojim igračima koji su odigrali dobru utakmicu. Naše šanse za prolazak su velike i to je najvažnije - komentirao je nakon utakmice trener bijelo-plavih.

Trebalo je Osijeku vremena da se nametne protivniku, a onda je utakmica krenula na mlin momčadi iz Gradskog vrta.

- Bili smo bolji od onog trenutka kada smo ubrzali igru. Malo smo u početku pali pod njihov ritam, za svako izvođenje auta, za svaki udarac iz kuta trebalo im je dosta vremena. Usporili su utakmicu tako da u prvom poluvremenu nismo mogli izaći iz toga. Na odmoru smo rekli igračima da krenu igrati sa dva dodira i puno brže. Isto tako nam je pomoglo što je teren bio navodnjavan na poluvremenu pa je i lakše lopta išla. Sve to nam je pomoglo da budemo bolji.

Kizližar se pokazao kao protivnik koji zaslužuje respekt, u nekoliko navrata opasno su izašli pred vrata Osijeka, uostalom pogodili su okvir gola odmah na otvaranju utakmice. Osijek je stekao kvalitetnu zalihu pred uzvrat, ali ništa još nije gotovo.

- Kazahstanci su bili ne samo borbeni nego su i kvalitetno došli do nekih šansi. Pred nama je još puno posla u uzvratnoj utakmici i zato apeliram na naše navijače da nas dođu u što većem broju podržati u uzvratu, a ja se nadam kako ćemo im priuštiti zadovoljstvo - kazao je Bjelica.

Zahvaljujući Topčagiću i Kleinheisleru Osijek je stekao prednost.

- U Laszlu znamo što imamo, pogotovo kada je u zoni šuta. U tih 20-ak minuta koliko je igrao centralnog veznog predstavljao je veliku opasnost. Radujemo se, naravno, zbog Topčagića što je ovdje na svom terenu zabio gol.

Nije se Bjelica puno osvrtao na autogol Nejašmića. Ako ništa drugo, ovaj rezultat neće dozvoliti opuštanje njegovim igračima pred uzvrat.

- Ne bih to komentirao, takve se stvari događaju. Da nema pogrešaka u igri ne bi bilo ni golova za nas ni za protivnika. Tako je kako je i idemo dalje. Ali ovaj nas rezultat drži budnim i to me raduje. Kod 0:2 mislili bi možda i mi i naši navijači da je sve gotovo - zaključio je.

Linker
18. travanj 2024 23:23