KONAČNA ODLUKA

Komisija za licenciranje HNS-a odlučila: Lokomotiva može i u europska natjecanja!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. travanj 2013. 15:55

Komisija za licenciranje HNS-a obavila je posao u prvom stupnju, no kakva su donijeli rješenja službeno će priopćiti tek nakon što informiraju klubove, što bi moglo biti u ponedjeljak, vjerojatnije koji dan kasnije.

Predsjednik Tomislav Gnjidić i članovi Košutić, Brezni, Matovina i Čada dobili su na uvid nalaze stručnjaka po pojedinim područjima i na temelju toga ispisali tko je dobio licencu za Prvu i Drugu ligu, a tko će morati uputiti priziv. Komisija za žalbe sastat će se 10. svibnja, tada će biti poznati konačni ishodi.

Prema neslužbenim informacijama, ove godine bit će više licenci na prvom roku nego lani, kad su prošli samo Dinamo, Lokomotiva i Zagreb. Sada se očekuje da će osim njih na to listi osvanuti još nekoliko klubova, prije svih Istra 1961, Inter, Rijeka, Hajduk... S obzirom na podatke iz faze ispunjavanja uvjeta, na popravni ispit će Zadar, te vjerojatno Cibalia, Osijek, a svakako i drugoligaši. Zahtjeve za najviši rang uputili su HD, Solin, Šibenik, Dugopolje i Lučko.

Ukoliko na kraju procesa nitko od drugoligaša ne dobije licencu, iz Prve HNL ispast će dva kluba.

Druga lige sljedeće sezone brojit će 12 sudionika, tu bi se moglo dogoditi da licence kroje imena. Naime, mnogima nije lako ispuniti kriterije niti za taj rang.

U ponedjeljak u 11 sati održat će se sjednica IO HNS-a. Prema riječima tajnika Saveza Vlade Ivete, Šukerova Vlada neće se baviti s licencama, to je prepušteno Odjelu za licenciranje koji vodi Ivančica Sudac.

Što se tiče Lokomotive, njezina licenca za HNS, po svim dosadašnjim pokazateljima, nije sporna. Ne samo za domaća, nego i za europska natjecanja, gdje bi se Lokosi mogli naći prvi put u povijesti. U svakom slučaju, nije dvojbeno da će Hrvatska od srpnja imati Prvu HNL sa 10 klubova. Najmanje će ih toliko dobiti certifikat nakon žalbenog postupka.

Linker
22. rujan 2024 03:40