Cropix/Davor Pongračić
GLAS JAVNOSTI

KOGA STAVITI? Jesu li na ovoj fotografiji već bivši i budući izbornik Hrvatske?

Treba li Niko Kovač odstupiti prije kraja kvalifikacija za EURO i ako da, tko bi mogao preuzeti skupu hrvatsku reprezentaciju dva kola prije kraja ciklusa? Mišljenja su, naravno, podijeljena, a mi vam na izbor u anketi nudimo 10 imena nogometnih stručnjaka koja čekaju u pričuvi.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 07. rujan 2015. 13:06

Sprema li se Niki Kovaču sudbina njegovog prethodnika Igora Štimca, koji nije uspio završiti kvalifikacije za SP 2014. godine, već je dobio otkaz nakon dva poraza od Škotske? Odgovor bismo mogli saznati već u srijedu, nakon redovne sjednice Izvršnog odbora HNS-a na kojoj će biti analiziran poraz od Norveške u Oslu i remi s Azerbajdžanom.

Davor Šuker najavio je 'određene poteze', a 'ulica' je već i prije srijede donijela presudu, odmah nakon teškog poraza u Oslu kojim je Hrvatska dovela u pitanje plasman na Europsko prvenstvo. Internetski forumi i društvene mreže užareni su od kritika na račun Kovača i igrača, a mišljenja su podijeljena tek oko jednog pitanja: Treba li Niku i brata Roberta pustiti da odrade još te dvije utakmice i eventualne dokvalifikacije?

Donosimo neke od komentara:

"Ma izgleda da ga igrači bojkotiraju kao i Štimca. Tamo nešto gadno ne štima, ali koga staviti? Jedino mi Cico pada na pamet. Kovač se izgleda ponaša k'o Švabo. Ne ide to s našim mentalitetom. I s igračima punima k'o brod".

"Pustit ga da odradi posao... a ove naše zvijezde neka se ugledaju na kosarkaše i kako se bori za Hrvatsku... "

"Jedino Bilić može preuzeti, ili treba odriješiti kesu i dovesti Kloppa".

"Treba odraditi posao do kraja kvalifikacija i onda, ako prođemo, maknuti ga. Pokazao se kao loš taktičar".

"Srečko Katanec! Radi se o strašno dobrom trener koji se prije par god vec nudio Hrvatskoj. Trenutno je na klupi Slovenije. Najrealnija opcija je da Niko završi ciklus kvalifikacija i da se na guzove plasiramo na Euro, a navijat da Slovenija ne uspije doci do baraža pa se onda Niki zahvalit i Kataneca pokusati dovesti na izborničku poziciju. S njim nema zajebancije, taj zna svoj posao!".

"Kovač nije još za van, neka malo poradi na svojem ja. Neka održi jezikovu juhu igračima i to je to. Ako ne može to, imamo mi drugih trenera".

A među tim drugim trenerima zaista ima uglednih imena, kao i onih koji su tek počeli s karijerom. Kao jedan od kandidata se spominje i Zoran Mamić, inače Kovačev kum i veliki prijatelj iz nogometnih dana (igrali zajedno u Bayeru iz Leverkusena), a tu su i bivši izbornici Ćiro Blažević, Otto Barić, Cico Kranjčar... Na listi je deset imena, izaberite svog favorita.

Linker
23. rujan 2024 06:30