Tea Cimas / CROPIX
ŽALI ZA POBJEDOM

Kek zadovoljan: 'Sat vremena smo igrali vrhunski, moji igrači su bili fenomenalni'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 08. studeni 2013. 01:04

Remi Garde je u odgovoru na, negdje treće-četvrto pitanje, otkrio kako je zapravo doživio gostovanje na Kantridi.

- Nismo pobijedili, dakle, nismo napravili ono po što smo došli, ali nam je ovo bila dobra proba za seriju utakmica koja nas čeka - pričao je Lyonov trener.

- Prigodu su dobili oni kojima utakmice trebaju da bi ušli u formu te nekolicina mladića koja je skupljala iskustvo. Nama su presudne dvije naredne utakmice, a u tom smislu vjerujem kako ćemo imati i Rijekinu pomoć. Jer i večeras se pokazalo da Rijeka na Kantridi ne gubi, a ima i kvalitetu i ravnotežu u igri da biza dva tjedna, uz pomoć svojih sjajnih navijača, Vitoriju Guimaraes i pobijedila.

Matjaž Kek je žalio za pobjedom, ali i istaknuo ponos - na svoju momčad i riječku publiku.

- Nakon 30-40 ovakvih utakmica dobit ćemo dimenziju više jer sada neka stvari radimo 3-4 godina prije roka, ali na dobrome smo putu. Sat vremena smo igrali vrhunski i to večeras - posebno za naš zapad. Sjajno je bilo igrati još jednu veliku utakmicu na koliko je god bilo moguće ispunjenoj i tako divno raspjevanoj Kantridi - govorio je Kek.

- Žao mi je što nismo pobijedili, žao mi je što nismo iskoristili neke jako dobre prigode no konačni je ishod realan. Nakon tih 60-65 minuta smo ipak pali jer igralo se u istinskome europskome ritmu. Ne, nedostaje na odmora nego kvalitetnih treninga, a mi se po tom pitanju snalazimo kako znamo i umijemo. I u tim našim okolnostima Rijekini su igrači fenomenalni, možemo biti ponosni na njih. Da se razumijemo, kada kažem "šezdesetak minuta vrhunske igre" onda mislim da je tih sat vremena trenutačno u okvirima naših mogućnosti. Pokazala je naša momčad i jako puno voljnog momenta i koncentracije. Nikad mi nije drago kada ne pobijedima, ali igrom mojih igrača protiv jakog Lyona sam zadovoljan - podvukao je Slovenac čija će momčad, nakon nedjeljne utakmice s Dragovoljcem, kvalitetne treninge koji joj trebaju opet potražiti u Rovinju.

Linker
23. rujan 2024 22:07