Damir Krajač/CROPIX
KORAK DO EUROPA LIGE

Kek jedva govorio: 'Ponosan sam... Igrači su dali sve, padali su na zemlju od umora'

Mi smo dominirali, odigrali smo dobro utakmicu, ali smo bili neprecizni i pred golom u zadnjem pasu. Sami smo sebe pobijedili - rekao je Bruno Labbadia
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 23. kolovoz 2013. 02:02

Matjaž Kek je poslije utakmice jedva govorio. Promukao i staložen. Realan, "stoji na lopti". Njegova Rijeka nije izgubila niti u jednoj utakmici ove sezone. Štoviše... Večeras je izborila jednu od najvećih pobjeda u klupskoj povijesti!

- Rekao sam da će igrači dati sve od sebe i da ću ako to naprave biti zadovoljan. Zadovoljan sam! Premda su na kraju padali od umora, a i Stuttgart je imao svoje šanse. No... Za tri dana je nova utakmica, sada na to trebamo misliti.

Izgledi za prolaz? 50:50 ili...?

- Ma čestitke mojim igračima jer su napravili najvažnije: omogućili da ljudi sretni odu s Kantride, a na to smo najponosniji. Sa svakim se može igrati. To se pokazalo večeras. Kao i činjenica da smo samo dva mjeseca skupa. Izgledi za prolazak? Na "poluvremenu" vodimo 2:1 i idemo u Stuttgart igrati. Ako će moji igrači ovako poštivati dogovor i navijače koji ih tako fenomenalno bodre, ako će nastaviti učiti... Sve je moguće. VfB je i dalje favorit, ali u rezultatskoj smo prednosti sada mi!

Bruno Labbadia bio je miran, ali... Vrlo vidljivo "umjetno" miran.

- Mi smo dominirali, odigrali smo dobro utakmicu, ali smo bili neprecizni i pred golom u zadnjem pasu. Sami smo sebe pobijedili. Zašto nije igrao Traore? Zato što je igrao Cacau. Promašili smo što ne smijemo kod 0:0 i zato smo izgubili. Ne znam jesmo li favoriti za prolazak, ali sam uvjeren da nakon 180 minuta možemo izbaciti Rijeku - pričao je Nijemac.

Gubite u Bundesligi, sada i u Europi. Navijači su već tražili vaš odlazak...

- Bit će sve u redu. Popravit ćemo efikasnost, to je jedini segment igre koji još nije na razini koju želim. Istrčali smo s tri napadača, ofenzivno igramo, mora nas krenuti. Porazi nisu ugodni, ali ja sam miran. Ne brinem hoću li ostati trener. Dočekat ću Rijeku i u uzvratu. Moja je stolica čvrsta!

Nije djelovao uvjerljivo, ali to je njegova i Stuttgartova briga. Kvarner se jučer kupao u moru nogometne sreće. Kekova je Rijeka je jučer ostvarila jednu od najvećih pobjeda u klupskoj povijesti! Svaka čast Matjaž!

Linker
22. rujan 2024 00:26