Damir Krajač/CROPIX
OVACIJE NA KANTRIDI

Kek je najpopularniji čovjek u gradu: 'Za prolaz u Stuttgartu moramo biti barem 40% bolji'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 24. kolovoz 2013. 09:04

Poseban aplauz, ovacije zapravo, 15 minuta nakon utakmice kad ide na press-konferenciju, skandiranje “Ma-tjaž, Ma-tjaž!” kad sat vremena poslije utakmice sjedne u auto i ide kući, gromoglasni pljesak nekoliko puta na samoj utakmici, poruke riječkih pomoraca iz cijelog svijeta:

“Neka ga Bog poživi i nek’ nam dugo ostane u Rijeci”...

Činjenica je kako svaki novi veći izazov donosi radost spoznaje da Rijeka raste.

- Upravo je to moj osjećaj. Imam osjećaj da stvaram momčad u kojoj svatko svakome želi pomoći i u kojoj svi vjeruju u svoj i zajednički rad. Drago mi je i što imaju pravu reakciju na ono što je mene život naučio: istina je najvrednija. Pa je svakome u svlačionici kažem, bila to pohvala ili kritika. Bez pardona, u facu.

Kako je pripremana pobjeda nad Stuttgartom, što ste radili da je rezultat imalo povijesni trijumf i razgaljena srca stotina tisuća ljudi?

- Pod broj jedan moram istaknuti da smo bili bez četvorice igrača za koje svi znamo da su, kada ih imamo na raspolaganju, među stožernima (Jugović, Cesarec, Knežević, Brezovec, nap.a). A sami znate da je priprema bila posve jednaka kao za svaku drugu utakmicu. Ništa posebno nisam napravio za VfB jer to i ne možeš napraviti u “pripremi za jednu utakmicu”. Da bi pobijedio Stuttgart, moraš prije toga stalno dobro raditi - ističe Kek.

Sad smo već u fazi “što će trebati učiniti da bi se u četvrtak prošao Stuttgart”?!

- Reći ću vam ja što... Da bismo ušli u skupinu Europske lige na Mercedes Areni, trebamo biti barem 30-40% bolji nego što smo bili na Kantridi. Šteta što tamo moramo bez Kneževića, koji je za onaj crveni karton iz Žiline dobio tri utakmice neigranja. Dario je svoju školu prošao u Italiji, a Leškoviću i Mariću, koliko god dobro igrali, sve je ovo ipak još školarina. Mi smo prekjučer imali i sreće, to je svima jasno. Znaš kada ćemo biti pravi? Kada prekjučerašnjih prvih pola sata protiv momčadi kao što je VfB pretvorimo u 90 minuta. Ali za to su jedne pripreme premalo.

Dobili su lijepu nagradu za trijumf nad bundesligašem.

- Jesu. Trening nije bio u 10 nego u 11!

Linker
22. rujan 2024 17:19