Damir Krajač/CROPIX
ĆIRO O JOVANOVIĆU

'Kaže da će isušiti močvaru, a onda tamo baci tri krokodila - Šukera, Štimca i Mamića'

'Strah me da je ovo moj kraj, da više neću moći naći angažman, bojim se da je moja trenerska karijera završena iako se nikada u životu nisam osjećao bolje!'
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 08. siječanj 2013. 18:54

Sastanak je bio zakazan za 11.30 sati. U redakciju SN na "razgovor ugodni" stigao je vitalni, ali i ljutiti Ćiro Blažević. Izgledom mladić, besprijekorno odjeven, odlučio se požaliti da su ga "Sportske novosti potjerale s klupe Zagreba zlobnim pisanjem".

- Učinili ste mi nesagledivu štetu, zbog vas odlazim iz Hrvatske, ovdje više neću raditi, niti pokopati se ovdje neću dati! - započeo je Ćiro svoju ispovijest.

Nisu, međutim, SN potjerale Ćiru Blaževića s klupe Zagreba. Niti slučajno. Ćiro Blažević sam je otišao iz Zagreba, osjećajući se prevarenim i izigranim od strane od strane Bandića i Medića. Blažević je, međutim, mislio kako će njegov naknadni povratak na klupu Pjesnika donijeti našu aklamaciju. No, to se nije dogodilo, jer smo ionako predvidjeli takav rasplet, svjedočeći brojnim sličnim igrokazima. Na kraju je, uostalom, i sam Blažević shvatio da nakon njegovog odrješitog "nisam ucjenjivač, neću se vratiti u Zagreb" više ne može biti povratka...

- Da sada i želim, ne bih se mogao vratiti u Zagreb, nakon ovoga nemam nikakva prava vratiti se u Zagrebello - prihvatio je naše argumente Blažević pa nastavio: - Odlazim sigurno iz Zagreba, iako bih se prošetao proljećem i sigurno ostavio ovaj klub u Prvoj HNL! Mediću sam oprostio sve, jer je opraštati ljudski i kršćanski, i kada smo si dali ruke, želio sam ovdje biti pet godina, izgraditi veliki klub i visokog čela otići u penziju. A što ću sad, recite mi?! Strah me da je ovo moj kraj, da više neću moći naći angažman, bojim se da je moja trenerska karijera završena iako se nikada u životu nisam osjećao bolje!

Zasmetala ga je, priznaje do kraja, prevara:

- Priča ide ovako: Bandić mi je, kada smo se u četvrtak našli, kazao da preuzmem Zagreb, te da ću do nedjelje dobiti 100.000 eura, a ako klub spasim od ispadanja dodatnih 100.000 eura bonusa. U međuvremenu mi je dodao da ide u Hercegovinu k majci, zbog čega sam pomislio da je lova 100% sigurna, jer sam si utvarao da tamo ima zalihe. No, love nema, ni prve, ni druge, niti treće nedjelje! I tada sam odlučio da je dosta, pa neće od mene idiota raditi! Ne, može Medić misliti što hoće, ali ja se u Zagreb, ali i hrvatski nogomet, više ne vraćam. Dosta je bilo! Igrači me zovu, šalju SMS-ove...

Je li mogao Medić uletjeti s novcem, s obzirom da je u međuvremenu prodao Matea Pavlovića u Werder?

- Niti slučajno, klub je u takvim dubiozama da za tako nešto nije postojalo niti najmanje prostora. On meni govori da bi ruku za mene dao. Ali to su Andersenove i Grimmove bajke. Je, dao bi mi ruku, ali kada bi trebao dati novac ili ruku, ostavio bi mi - ruku! Takav je on... Iako, ja vrlo dobro znam kako je Medić uvjeren da ću se vratiti, ali nema šanse, ovoga je puta zaista gotovo, iako se i on promijenio, i to nabolje.

Kako to mislite?

- Medić, primjerice, mnogo bolje poznaje nogomet od Mamića.

Izgleda da se zasitio i borbe s vodstvom hrvatskog nogometa?

- Onaj partizan Jovanović (ministar znanosti, obrazovanja i sporta, nap. a) kaže da će osušiti močvaru, a on u močvaru baci tri krokodila - Šukera, Štimca i Mamića! Ali saznat ću tko je zaustavio opravdanu hajku na hrvatski nogomet i Mamića, jedinog i stvarnog, najvećeg šefa hrvatskog nogometa, i javno ću ga prokazati. Netko sigurno iza toga stoji, Mamić je putem nekog zaustavio akcije. Znate, kada su Mujo i Haso upali u septičku jamu do usta, pita Haso Sulju što da rade. A Suljo odgovara "samo ne talasaj!" Eto, tako danas i Jovanović, netko mu je kazao "ne talasaj"!

Linker
20. rujan 2024 00:52