Srđan Vrančić/CROPIX
JEDINI PRAVI PRISTUP

KAPETAN MODRIH Milan Badelj: Napadamo Ludogorec kao da igramo samo jednu utakmicu!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2012. 10:52

Milan Badelj medijski je bio seljakan po mnogim klubovima prošlog zimskog i ovog ljetnog prijelaznog roka. Fiorentina, Palermo, Tottenham... Oni su se najčešće spominjali. Uz Šimu Vrsaljka o njemu se najčešće pisalo kao o igraču koji će do 31. kolovoza ove godine sigurno pronaći angažman. U međuvremenu smo saznali da ne želi potpisati novi ugovor s Dinamom. Međutim, kapetan je još uvijek u plavom dresu.

Na pripremama je bio jedan od ponajboljih, opet smo vidjeli onog 'starog Badelja’, nogometnog majstora, plemenitog igrača. Trener Čačić postavio je njega i mladog Matea Kovačića kao dva defenzivna vezna, a ta priča je izgledala jako dobro. S tom dvojicom znalaca Dinamova igra djelovala je maštovito i kombinatorno.

- Utakmice s Ludogorecom su bit naše sezone. Nakon te dvije utakmice, odnosno nakon još jednog pretkola, moći ćemo kazati je li sezona bila uspješna ili ne. Ovaj ogled u Razgradu iznimno je bitan, vjerujem da smo se dobro spremili za uspjeh.

U kakvoj ste trenutačno formi?

- Teško je kazati jer su pripreme tek završile. Nije se moguće osloniti na utakmice koje su se odigrale na pripremama. Vidjet ćemo kad počne 'ono pravo’...

Podvlači Badelj kako je jako bitno što su Modri ostali na okupu.

- Kad je momčad ista kao prošle sezone, te kad se pridodaju dva-tri kvalitetna pojačanja koja smo dobili, mogu zaključiti da je Dinamo jači nego lani.

Što je dosad kapetan saznao o momčadi Ludogoreca?

- Ove informacije koje smo dosad dobili su manje-više šture. Mi igrači ne znamo previše o njima, ali znamo da su dobra momčad, da ih se ne smije podcijeniti. Usporedbe radi, mi smo na pripremama dosta često igrali s Litexom. S njima smo se uvijek teško borili, teško izlazili na kraj, uvijek je bilo 'li-la’. A Ludogorec ih je u prvenstvu ostavio iza sebe.

Na temu Ludogorec Badelj zaključuje:

- Sigurno se ne radi o nekim bezveznjacima. Dobri su, ali mi smo svjesni svoje kvalitete. Vjerujem da bismo ih, uz pravi pristup i nametanja našeg stila igre, trebali preskočiti.

Je li dobro što je prva utakmica u Razgradu ili to nema neke veze?

- Gledajući s laičkog aspekta to je kao bolje. Ali imali smo neugodna iskustva sa Šerifom i Salzburgom, gdje smo na gostovanju izvukli pozitivan rezultat, pa smo doma 'kihnuli’. Moramo igrati u Rzagradu kao da igramo s Ludogorecom samo jednu utakmicu. A onda isto tako i u Maksimiru.

Utakmica s Ludogorecom je jedna od onih u kojima igrači 'tipa Badelj’ moraju biti na vrhunskoj razini ako Dinamo želi naprijed. Uostalom, u Razgradu će Milana sigurno gledati i mnogi skauti, hrvatski reprezentativac ima još jednu priliku pokazati kakav je klasan igrač.

Linker
21. rujan 2024 12:36