CROPIX
BILO JE I PRIJETNJI?

Kanadski Hrvat uništio priču o 'savršenom klubu' Medveščak je jedan od najproblematičnijih

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 25. rujan 2015. 17:14

O dugovanjima Medveščaka za prošlu sezonu u intervjuu portalu russia-hockey.ru, progovorio je predsjednik Sindikata igrača Andrej Kovaljenko. Zagrebački klub je zajedno sa Slovanom okarakteriziran “možda najproblematičnijim”, a u dugovima su Admiral te još jedan neimenovani ruski klub.

Ranije se o tom problemu često jadao bivši vratar Mark Dekanich, a javno ga je podržao i bivši kapetan Bill Thomas. O kašnjenju plaća na startu aktualne sezone u intervjuu nije bilo spomena.

- Razgovori su bili dosta teški jer je bilo puno pitanja o izvršenju ugovora i isplati dugovanja. Sindikat i KHL pokušavaju držati situaciju pod kontrolom, ali puno igrača je u problemima. Postoje dvije skupine igrača. Jedni su usprkos dugovanju ostali u klubu i potpisali novi ugovor uz jamstveno pismo u kojem je bio raspored isplate dugovanja iz prošle sezone. Dio igrača nije pristao na to i prijavili su klub Disciplinskom odboru. Odvjetnici su završili svoj dio posla, prikupili izjave i bankovne izvatke i DO će sukladno pravilniku KHL-a uskoro donijeti odluku.

Kovaljenka su pitali i koliki je iznos dugova…

- Problem je i s plaćama nakon Nove godine. Znači, dugovanja su za najmanje četiri mjeseca: siječanj, veljaču, ožujak i travanj.

Kruna Dekanichevih istupa bio je intervju objavljen na yahoo.com.

- Još uvijek mi duguju više od dvije mjesečne plaće (intervju je objavljen 4. rujna). Trebali smo primiti devet mjesečnih plaća od 5. rujna 2014. do 5. rujna 2015. Nakon što smo završili sezonu 22. veljače, plaća koja je trebala stići 5. ožujka nikada nije stigla… Kasnije su nam isplaćivali male dijelove dugovanja, a tražili su od nas da potpišemo plan otplate duga kojim bi zadnju ratu primili u srpnju 2016., mjesec dana nakon što bi nova momčad bila u potpunosti isplaćena - rekao je Dekanich uz brojne žalopojke o tome kako to utječe na njegov život i o klubu koji ne poštuje skoro niti jedan dogovor.

Izdvojio je i ono što ga je najviše zasmetalo…

- Nakon što sam se oglasio na Twitteru, klub je javno objavio da nisam isplaćen zbog loših rezultata, što je laž. Plaće nisu bile vezane za rezultate, samo osobni bonusi. Još su mi iz kluba zaprijetili da mi neće isplatiti ako ću o dugovanju pričati na društvenim mrežama i u intervjuima.

Thomas je na društvenoj mreži podržao Dekanicha.

"Članak s Dekanichem je istinit! On i njegovih 14 suigrača, uključujući i mene, nismo do kraja isplaćeni. Ugovori nisu bili vezani uz rezultate…. Igrači su šutjeli zbog straha i prijetnje da neće dobiti ništa od preostalog dugovanja, ali ne možemo šutjeti dokle god se Mark bori za sve nas…", napisao je između ostalog Thomas.

Linker
22. rujan 2024 19:37