Zagreb, 140710.Tematska Skupstina Hns-a u hotelu Sheraton.Na slici: Vlatko Markovic predsjednik Hns-a.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
VLATKO NE BRINE

'Kakve veze s HNS-om ima to što su moji Bosančerosi nešto brljali po Njemačkoj'

Sve se može ispitati na licu mjesta u Njemačkoj, tamo je četiri-pet mojih Bosančerosa nešto brljalo, ali to nema nikakve veze s HNS-om - kazao je Marković
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 30. srpanj 2010. 18:17

ZAGREB - Suprotno običajima, Vlatko Marković osobno se pojavio pred novinarima nakon redovne, 35. sjednice Izvršnog odbora čija je glavna tema bila pod točkom "razno": nedopušteno klađenje.

- U cijeloj ovoj priču potpuno surađujemo s Uefom i postupamo u dogovoru s njom, a situaciju u kojoj se nalazimo stvorili su mediji. Slovenija, Austrija, Mađarska i Srbija imali su ovu priču prije nas, ali nigdje ne postoji tolika briga medija kao u Hrvatskoj. Da se razumijemo, novinari su krivi jedino za laži, a za sve ostalo nema problema. Sve se može ispitati na licu mjesta u Njemačkoj, gdje je četiri-pet mojih Bosančerosa nešto brljalo, ali to nema veze s HNS-om - kazao je Marković, a na izravno pitanje novinarke s Nove TV, hoće li pjevati istu pjesmu i ako se dokažu sumnje, predsjednik HNS-a je šeretski uzvratio:

- Jedino s vama u duetu, ha, ha ha!

Zoran Cvrk, u ime Saveza verificiran u Uefi kao povjerenik za suzbijanje nedopuštenog klađenja, pročitao je priopćenje HNS-a u kojem se ne bježi od činjenice koju su otkrili njemački istražitelji, da je ilegalnih aktivnosti bilo, ali se zauzeo jasan stav da krivcima, ukoliko budu iz nogometne obitelji, nema oprosta.

- Dosadašnja saslušanja imala su svrhu raščiščavanja sumnji, a konzekvence su moguće ako bude dokaza. Nemamo povratnu informaciju o rezultatima svjedočenja Zorana Mamića u sjedištu Uefe, dok suca Brunu Marića nisu zvali u Nyon, što ne znači da neće - kazao je Cvrk.

O ostavci Zorislava Srebrića, za koju je dan ranije glavni tajnik nespretno ostavio mogućnost, jasno, nije bilo ni govora, a Marković je iskoristio prigodu da pohvali Savez:

- Nikad nismo bolje stajali financijski, a nagradit ćemo novčano i našu Sandru Perković.

Dodajmo da je izglasano da će se Superkup ubuduće igrati u dvije utakmice, ali bez produžetaka, s 11-eracima odmah nakon 90. minute ako je neodlučeno.

Brleković okrenuo ploču: Nema dokaza, sve je ovo SF

Ivan Brleković je dao ostavku na sudjelovanje u Komisiji čiji je povjerenik Cvrk, ali ostaje član IO-a i dopredsjedik Saveza. U petak se posuo pepelom na svoje ranije izjave:

- Kad sam govorio o sitnim i krupnim ribama, pod krupnim sam mislio na organizatore ilegalnog klađenja u inozemstvu, a ne kod nas. Činjenica je da konkretnih dokaza za ljude pod plaštom HNS-a nema, trenutno je sve u fazi znanstvene fantastike. Bio sam državni odvjetnik i javni tužitelj, znam dobro kako bez konkretnih dokaza ne smije biti optuživanja pojedinaca - poručio je Brleković.

Linker
28. rujan 2024 23:45