AFP
TRANSFERI

Kaka u Inter, Maicon u Real?

Problem bi mogao nastati ako se zna da je Kaka i dalje emotivno vezan za "rossonere", Interove gradske rivale, u čijim je redovima doživio potpunu afirmaciju
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 06. lipanj 2011. 13:49

Talijanska La Gazzetta dello Sport tvrdi da je na pomolu promjena igrača na relaciji Real Madrid - Inter. Sudjelovati bi u njoj trebali Kaka i Douglas Maicon.

Prema navodima spomenutog izvora telefonski razgovor na tu su temu održali Interov trener Leonardo i Realov šef struke Jose Mourinho.

Poznato je da je Mourinho veliki simpatizer brazilskog braniča kojeg je vodio u danima provedenima na Interovoj klupi, a mogućnost da ga dovede u Madrid spominjala se i prošle godine. Tadašnji talijanski i europski prvaci mogućnost tog transfera tom su prilikom odbacili, no upitno je što bi se po tom pitanju moglo dogoditi ovoga ljeta.

S druge strane, Kaka je u talijansko nogometno prvenstvo došao na nagovor Leonarda, tadašnjeg skauta Milanove momčadi. Budući da je Leonardo sada Interov trener ne bi trebala čuditi njegova zainteresiranost za brazilskog nogometnog reprezentativca.

Problem bi mogao nastati ako se zna da je Kaka i dalje emotivno vezan za "rossonere", Interove gradske rivale, u čijim je redovima doživio potpunu afirmaciju i bio proglašen najboljim svjetskim nogometašem.

Materazzi napušta Inter?

Prema pisanju dijela talijanskih medija Marco Materazzi u ljetnom će prijelaznom roku nogometaša napustiti milanski Inter i otisnuti se u englesku ili američku ligu.

Član talijanske reprezentacije koja je 2006. godine osvojila naslov svjetskih prvaka za Inter igra od 2001. godine, no, u prošloj sezoni sakupio tek osam ligaških nastupa, što je brojka kojom nikako nije zadovoljan.

U kolovozu će Materazzi napuniti 38 godina, no ne namjerava završiti karijeru već i dalje igrati nogomet na najvišoj razini što mu nudi mogućnost eventualne realizacije transfera u novog engleskog Premierligaša QPR.

Također, nekoliko klubova iz MLS-lige spremno je ponuditi mu suradnju.

Krkić na meti Liverpoola

U sjajnom napadačkom tercetu Barcelonine nogometne momčadi kojeg čine Lionel Messi, David Villa i Pedro, Bojan Krkić ne nailazi na priliku kakvoj se nadao.

Ne može se reći da ga trener momčadi Josep Guardiola ne koristi, odigrao je Krkić 27 utakmica ove sezone u Primeri, međutim, veliku većinu od njih kao igrač s klupe za pričuve. Ne čudi stoga što se u njegovoj glavi sve češće roje misli o odlasku iz redova europskih i španjolskih prvaka, 20 mu je godina i željan je igre, a to mu velik broj moćnih europskih klubova može i ponuditi.

Prema pisanju engleskog Daily Maila za igrača kojeg je Barcelona vezala do ljeta 2015. godine u redu stoje Liverpool i Arsenal. Isti izvor tvrdi da je Liverpool spreman potrošiti 17 milijuna funti za Krkića, ali i da bi volio u paketu s njim dobiti i Jeffrena, napadača koji također ne može doći do prevelikog izražaja u sastavu Josepa Guardiole. Dodatno će spomenuti dvojac pasti u kombinacijama svog trenera dovede li ovaj u klub Giuseppea Rossija iz Villarreala o čemu se posljednjih dana mnogo piše.

Dodajmo da se na Arsenalovom radaru nalazi i Sebastian Larsson koji je u statusu slobodnog igrača već zaprimio ponude Blackburna, Sunderlanda i Newcastlea.

Linker
27. rujan 2024 01:26