Damir Krajač/CROPIX
DVIJE GODINE U MAKSIMIR

Jurčić: Stalno sam imao neugodan osjećaj da nisam završio posao u Dinamu

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 27. studeni 2012. 14:15

U Maksimiru kao da se vrijeme stalo godinu dana unazad. Nit' 12 mjeseci nakon najtežeg europskog poraza Dinama u povijesti, Kruno Jurčić je ponovno u sedlu! S njim će se u Maksimir vratiti kontrolirani nogomet i romb. Ali, vratiti će se i nogometni fanatik koji živi nogomet. Nažalost po Jurčića, u Maksimiru je razvojni nogomet tek sporedna stvar...

Ante Čačić u utorak ujutro posljednji puta je ušao u svlačionicu Dinama. Barem u prvom mandatu, jer povijest u Maksimiru prokleto se često ponavlja...

Kažu svjedoci kako je to bio klasični oproštajni govor u kojem nije bilo previše prostora za emocija. Niti koje su spajale Antu Čačića i svlačionicu odavno su počele pucati. Kraj je bio neizbježan. Ali da će Zdravko Mamić zaplivati uzvodno i kontra svih očekivanja, neki bi rekli i zdravog razuma, dati Kruni Jurčić mandat da treći puta vodi Dinamo, u to je malo tko polagao nade.

- Tek kada ga vidim početi ću vjerovati – bila je rečenica na koju smo naišli oko Maksimira.

- Surkis je povukao premije kada je saznao da je Mamić vratio Jurčića - sjetio se netko duhovitiji. Naravno da je povratak Jurčića na 'mjesto zločina' bila top tema. Za sve osim za Ivana Cvjetkovića koji se, eto, nije mogao načuditi što u novinama nije pročitao da su Nijemci prekinuli istragu protiv Mandžukića zbog navodnog nacističkog pozdrava.

- A jel', to vas ne zanima - negodovao je Tarzan.

Apsolutno da, ali ne u trenutku dok se Jurčić treći puta sprema preuzeti žezlo vladara Dinamove svlačionice. Uostalom, svatko normalan je vidio da Mandžina proslava nema veze s nacizomom...

Kako bilo, nešto kasnije su se i posljednji skeptici uvjerili kako Jurčić nije fatamorgana već formalni nasljednik Ante Čačića. Predstavio ga je Zoran Mamić koji je otkrio kako su Čačića smjenili zbog 'niza slabih rezultata, isključivo u HNL-u i Kupu Hrvatske', poželio mu je sreću i okrenuo se njegovom nasljedniku. Ili prethodniku, kako vam se više sviđa.

- Kruno je apsolutno persona koja zaslužuje biti na ovom mjestu. Zbog karaktera, znanja, poštenja i lojalnosti prema Dinamu - naglasio je Mamić junior koji se nada kako će smjena trenera biti pozitivan šok uoči posljednje utakmice Lige prvaka protiv Dinama iz Kijeva.

A Kruno Jurčić se za svoj uvodni govor naoružao metaforom.

- Imali smo vremena natočiti gorivo da bi taj avion dugo letio, ali i kvalitetno. Imali smo visoki let ali zbog kratkoće nismo mogli dugo trajati. Cijelo vrijeme sam imao neugodan osjećaj da nisam završio posao u Dinamu - kazao je novi trener Dinama. Potom je ponovio rečenice iz prethodnih inauguracija da je 'počašćen dolaskom' i kako se 'poziv Dinama ne odbija'.

Nada se Jurčić da će ovoga puta biti više strpljenja za kako bi napravio respektabilnu ekipu koja može igrati na rezultat. Ugovor ima na dvije godine, sastav stručnog stožera je identičan prethodnom mandatu a prvi cilj je uspješno privesti polusezonu kraju.

Kada je prvi puta preuzeo Dinamo, Jurčić je bio dočekan sa simpatijama. U drugom navratu s dozom sumnji, dok su navijači na volej dočekali njegov treći povratak u Maksimir. Da je Zdravko Mamić slušao puls javnosti Jurčić bi bio trener Dinama 'kod Gige u šupi' što bi to Ćiro rekao. Iskreno, uz najbolju volju, nismo naišli na pozitivan komentar njegova povratka.

- Vi znate koji je moj medijski status, a shodno tome su i komentari navijača. Iako, da vam pokažem moj mobitel ili da svjedočite susretima na ulici, vidjeli biste da imam podršku - zaključio je Jurčić.

Linker
16. rujan 2024 15:06