Jakov Prkić / Cropix
KORAK OD SERIE A

Josip Radošević prošao liječnički pregled, čeka se službena objava transfera

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. siječanj 2013. 22:48

Josip Radošević prošao je današnje liječničke preglede u Italiji, još samo službena objava transfera od strane Napolija dijeli 18-godišnjaka od toga da i konačno postane novi igrač tog slavnog kluba , iako je Napoli i poslijepodne na službenoj stranici kluba već objavio u izvještaju s poslijepodnevnog treninga:

‘Radošević je u klupskom kampu uspješno odradio liječnički pregled, proveo je svoj prvi dan u klupskom kampu na pregledima’.

Hrvatskom reprezentativcu i njegovom bratu Antoniju koji se skrbi o njegovoj karijeri u Italiji se jučer priključio i odvjetnik Tomislav Kasalo što je bio još jedan jasan pokazatelj kako se transfer primicao kraju. Radošević je bio podvrgnut detaljnim liječničkim pregledima koji su se obavljali u Castel Volturnu, mjestu oko 35 kilometara sjeverozapadno od Napulja.

U Castel Volturnu smješteno je sjedište Napolija, 2006. godine tamo je između borove šume i mora klub izgradio bogato opremljeni centar s nogometnim terenima, video dvoranama, konferencijskim dvoranama, prostorijama za boravak igrača, ali i bogato opremljenim medicinskim laboratorijem u kojem je Radošević morao proći preglede.

Svečano potpisivanje ugovora planirano je navodno u Rimu u prostorijama ‘Filmaura’ u prisustvu kontroverznog predsjednika kluba filmaša Aurelija De Laurentiisa, ujedno i vlasnika spomenute filmske produkcijske kuće, te direktora kluba Andree Chiavellija. Transfer je vrijedan tri milijuna eura. Radi se o ugovoru na četiri godine s opcijom produženja na petu. Igrač bi zasad bio između mlade momčadi - ‘primavere’ i seniorskog sastava.

- Ako se pokaže pravim, igrat će – najavio je trener Napolija Walter Mazzari tamošnjim medijima. Zanimljivo je i kako je Josipov brat Antonio raskinuo ugovor s drugoligašem Dugopoljem.

Antonio, također veznjak, odlučio je biti pri ruci mlađem bratu u Italiji i stoga zasad žrtvovati svoju karijeru u Hrvatskoj. Zatražio je stoga prekid suradnje s aktualnim prvakom druge lige. Pomoći će 25-godišnjak starijem bratu dok se ne navikne na novu sredinu, kulturu, ligu, pa i jezik, a možda će i Antonio pritom zaigrati u nekom od lokalnih talijanskih niželigaša kao što se ranije i najavljivalo.

Linker
22. rujan 2024 18:25