ŽAO MU ČAČIĆA

Joe optimističan uoči zadnje utakmice u LP: Moramo igrati zrelije kao momčad!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. prosinac 2012. 13:14

Da postoji nekakav izbor za Dinamovog igrača polusezone, Josip Šimunić zasigurno bi bio jedan od favorita. Ako ne i pobjednik.

Iza njega je odlična jesen, a pred njim i proljeće u kojemu će biti jedan od vođa novoga pohoda na Ligu prvaka. Ipak, prije toga mora povesti momčad u još jednu bitku prije zime, Dynamo Kijev i misija 'konačno skidanje prokletstva’.

- Jedva čekam tu utakmicu, nadam se da ćemo odigrati dobro, da ćemo se napokon radovati i uživati u lijepim trenucima - optimist je Šimunić, koji je vidio i dobre naznake u susretu s Lokomotivom.

- Vidio sam ohrabrujućih pola sata, u kojima smo dominirali, trebali smo zabiti još koji gol. No, za utakmicu u utorak morat ćemo napraviti više od toga, ako želimo prekinuti taj poražavajući niz.

Vidjeli smo ga u Kranjčevićevoj ljutitog nakon poraza od Zagreba, takav je tip, sve doživljava vrlo emotivno.

- Tako je to kad se gubi, nikome nije lako. Moramo igrati zrelije kao momčad, neke nam se stvari ne smiju događati. Valjda ćemo promijeniti neke navike.

Je li sad gotovo s teškim trenucima, jesu li smjena Ante Čačića i dolazak Jurčića donijeli svijetlije tonove i vratili dobru atmmosferu u svlačionicu?

- Prije svega, žao mi je Ante Čačića, puno mi je pomogao u ovih godinu dana i jako sam mu zahvalan na svemu. No, tako je to u nogometu, kad ne ide, onda odlazi trener, jer ne mogu otići svi igrači. Međutim, jasno je da smo i mi morali i moramo dati više nego do sada, nadam se ćemo davati u idućim utakmicama - rekao je Šimunić.

Linker
24. rujan 2024 21:25