Getty
TRANSFERI

Jimenez napustio Atletico

Meksički nogometni reprezentativac Raul Jimenez zamijenio je dres madridskog Atletica za majicu Benfice, a 24-godišnji napadač bi u Lisabonu trebao ostati do ljeta 2020. godine, objavila je Benfica u četvrtak na svom službenom internetskom portalu.
Piše: HinaObjavljeno: 13. kolovoz 2015. 21:52

Jimenez je rijetko dobivao priliku kod Diega Simeonea, a unatoč odlasku Marija Mandžukića ,u Juventus njegova se pozicija u Madridu ne bi bitno promijenila s obzirom na to da su ovoga ljeta na Vicente Calderon stigli Kolumbijac Jackson Martinez i Argentinac Luciano Vietto.

Benfica je za prijelaz 24-godišnjeg Meksikanca Atleticu platila 9 milijuna eura.

"Nisam igrao onoliko koliko sam očekivao, ali vjerujem u svoje mogućnosti i sada želim pomoći svojoj novoj momčadi. Proveo sam godinu dana u Europi, što mi je pomoglo da se prilagodim ovdašnjem nogometu", izjavio je Jimenez za Benfica TV.

Prije dolaska u Atletico, za koji je prošle godine odigrao 27 utakmica i postigao jedan pogodak, Jimenez je tri sezone igrao za Americu iz Mexico Cityja i postigao 36 pogodaka. Bio je član meksičke olimpijske reprezentacije koja je šokirala Brazil i osvojila zlato na Igrama u Londonu 2012., a već je skupio i 36 nastupa za A selekciju za koju je postigao osam pogodaka.

Linker
23. rujan 2024 02:24