Drago Sopta / HNS
ANKETA SN-a

Je li Dudu igrao malo zbog odluke Kovača ili utjecaja 'moćnika' izvan Vatrenih'?

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 15. srpanj 2014. 21:19

Eduardo Da Silva više nije hrvatski reprezentativac. Kockasti dres stavit će na vješalicu zbog neimenovanih osoba 'čiji je utjecaj na odabranu vrstu neformalan, no ogroman'. Barem tako tvrdi novi napadač brazilskog Flamenga koji se u kratkom pismu zahvalio svim prijašnim trenerima i osoblju tijekom njegova desetogodišnjeg igranja za reprezentaciju. Eduardo nije imenovao ni trenere. ali je znakovito, u oproštajnom pismu, iskoristio riječ 'prijašnji izbornici' što aktualnog izbornika reprezentacije Hrvatske eliminira iz kruga zahvalnih.

Uglavnom, to je skraćen sadržaj pisma kojim se Eduardo oprostio od reprezentacije, dakle sličan scenarij kao i kod njegova prijatelja Ognjena Vukojevića, makar se od Eduarda očekivala direktnija komunikacija. No, jedino gdje je Eduardo zagrabio ispod površine bio je dio pisma u kojem je, doduše indirektno, optužio Zdravka Mamića da ga je minirao u reprezentaciji.

'Ne mogu ipak ne reći da nije bilo teških, a za mene osobno u posljednjih nekoliko godina i vrlo gorkih, grubih trenutaka. Ne mogu se oteti dojmu da su takvi gorki trenuci posljedica djelovanja osoba koje formalno nisu dio reprezentacije , ali imaju stvarno velik utjecaj na njezin rad i njezine vodeće ljude. Smatram da sam zbog toga bio lišen poštenog i pravednog tretmana. Taj utjecaj, prema mojem mišljenju, imao je za posljedicu smanjenje ukupnog dometa reprezentacije tj. nesumnjivo je doprinio da rezultati reprezentacije nisu bili onakvi kakvi su zaista mogli biti, stoji u oproštajki Eduarda Da Silve.

S obzirom na znanu njegovu povijest sa bivšim mu šefom, ne možemo se oteti dojmu da je Dudu ovaj put promašio metu. Nesporno je kako Zdravko Mamić ima velik utjecaj na zbivanja u hrvatskom nogometu, ali on definitivno nije taj koji mu je dao 23 minute na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a to je očito bila kap koja je prelila čašu u Eduardovu slučaju. Što vi mislite?

Pitanje: Je li Eduardo igrao malo u Brazilu zbog odluke Nike Kovača ili utjecaja moćnih osoba izvan reprezentacija?

Odgovor 1: Niko Kovač je samostalan u radu, on vodi reprezentaciju i i isključivo je izbornik odlučivao o tome tko će igrati

Odgovor 2: Eduardo je marginaliziran zbog utjecaja moćnih osoba izvan Vatrenih, posebice zbog sukoba sa Zdravkom Mamićem

Linker
23. rujan 2024 04:31