AFP
PSG

Javier Pastore na izlaznim je vratima, stiže David Beckham

Prema izvještajima BBC-a Beckham je nakon službene objave da će mu finale MLS lige protiv Houston Dynama biti posljednja utakmica za LA Galaxy, primio čitav niz ponuda
Piše: HinaObjavljeno: 21. studeni 2012. 00:27

Argentinski nogometni reprezentativac Javier Pastore (23) na izlaznim je vratima francuskog prvoligaša Paris Saint-Germaina, a kao njegov novi klub sve se glasnije spominje Milan. Prema tvrdnjama francuskih medija Pastore se nije uspio adaptirati na život u Francuskoj, a sve je nezadovoljniji i situacijom u klubu. Izgubio je sigurno mjesto u momčadi i sve češće grije klupu. Od 13 ligaških ogleda ove sezone nastupio je devet puta, pri čemu je četiri puta mijenjan, a zabio je tek jedan gol. U Ligi prvaka je nastupio u sve četiri utakmice, postigavši jedan gol uz jedinu asistenciju, međutim igrao je ukupno 212 minuta. Primjerice prošle sezone je u 33 nastupa zabio 13 golova uz pet asistencija i bio je glavni igrač pariškog kluba.

Kako 'Parisiens' tvrdi između Pastorea i trenera Carla Ancelottija odnosi su sve zategnutiji i Argentinac razmišlja o promjeni sredine. Navodno je njegov menadžer već stupio u kontakt sa sportskim direktorom Milana Ariedom Braidom koji Pastorea vidi kao glavnog igrača 'novog Milana'.

Pastore je u PSG stigao prošle sezone iz Palerma za 40 milijuna eura odštete.'Rossoneri' su spremni platiti do 25 milijuna eura odštete, plus uputiti u Pariz i jednog od igrača, za sada se spominje Ignazio Abate. Mladi Argentinac je prije PSG-a i Palerma igrao za Huracan i Talleres. Za argentinsku reprezentaciju sakupio je 13 nastupa.

S druge strane, PSG je jedan od glavnih interesenata za dovođenje engleskog nogometaša Davida Beckhama (37) koji je u potrazi za klubom u kojem će ispisati posljednje poglavlje svoje velike karijere...

Prema izvještajima BBC-a Beckham je nakon službene objave da će mu finale MLS lige protiv Houston Dynama biti posljednja utakmica za LA Galaxy, primio čitav niz ponuda iz Rusije, Australije, Brazila i Južnoafričke Republike.

Vjeruje se da će Beckham prihvatiti ponudu koja će mu omogućiti da redovito igra u prvoj momčadi, a odluku o nastavku karijere donijet će do sredine prosinca.

PSG je nekadašnjem kapetanu "gordog albiona" ponudio višemilijunski ugovor za transfer u studenom prošle godine, ali je tada ponuda odbijena iz obiteljskih razloga.

Međutim, nakon što je odveo LA Galaxy do drugog uzastopnog finala u MLS ligi Beckham je osjetio da je došlo vrijeme za novi izazov, a pariškom zovu biti će teško odoljeti, kako zbog amicioznosti kluba, tako i financijske izdašnosti ugovora.

Linker
22. rujan 2024 03:26