Srećko Niketić / Cropix
BIVŠI VATRENI NA KLUPI

Jarni novi trener Sarajeva: 'Dogovorili smo se za deset minuta, ovo je izazov'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2013. 18:29

Bivši reprezentativac Vatrenih, Robert Jarni potpisao je ugovor s FK Sarajevom na godinu i pol dana. Iako je u užem krugu bili Meho Kodro i neki inozemni stručnjaci, izbor je ipak pao na bivšeg proslavljenog igrača Real Madrida i Juventusa.

Jarni se zahvalio Upravnom odboru FK Sarajevo na ukazanom povjerenju.

- Dogovorili smo se u deset minuta. Sarajevo je napravilo značajan iskorak u odnosu na ostale klubove u regiji. U posljednje vrijeme izgubio se i nestao rad s mladima, a u Sarajevu brinu i o tome. Svidjele su mi se klupske ambicije i zato sam tu - zahvalio se Robert Jarni Upravnom odboru FK Sarajevo na ukazanom povjerenju.

Jarni smatra kako nema nema prevelike razlike između rada u Hajduku i Sarajevu.

- Osvajanje trofeja za mene ne predstavlja pritisak, nego izazov. U idućim mjesecima ću s mojim pomoćnikom pokušati upoznati momčad i vidjeti tko bi mogao iz omladinskog pogona zaigrati za prvi sastav. Nema razlike između Sarajeva, Hajduka i drugih velikih klubova koji teže osvajanju naslova.

Prvi pomoćnik biće mu bivši prvotimac Sarajeva Dženan Usšuplić.

Robert Jarni je karijeru započeo u Hajduku, te je nastupao za momčadi poput Juventusa i Real Madrida. Najveći uspjeh s reprezentacijom Hrvatske bila je brončana medalja na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

U trenerskoj karijeri vodio je Hajduk i Istru, a u protekle dvije godine bio je trener mlađe vrste Hajduka.

Linker
22. rujan 2024 01:17