AFP
KOLUMBIJSKO ČUDO

James u rangu Maradone i Messija: 'Pohvale gode, ali ja želim samo srušiti Brazil'

Ovo generacija želi postići još mnogo toga – odlučan je mladi veznjak Monaca
Piše: ArhivaObjavljeno: 29. lipanj 2014. 16:57

James Rodríguez, strijelac dva pogotka i najbolji igrač utakmice protiv Urugvaja, slavi povijesni uspjeh kolumbijske reprezentacije. James Rodríguez postigao je već 5 pogodaka na Svjetskom prvenstvu u Brazilu te opravdao status velike zvijezde kolumbijske reprezentacije. Njemu i suigračima sada predstoji susret s Brazilom u kojem će, smatra Rodríguez, obje ekipe morati biti vrlo oprezne. Kolumbijski adut odgovorio je na pitanje osjeća li pritisak uoči četvrtfinalne utakmice s domaćinom Brazilom te ustvrdio kako ga ništa neće smesti.

- Ne osjećam pritisak. Naravno da moramo biti oprezni jer Brazil ima dobre igrače i igra dobro, ali i oni se moraju paziti nas jer također imamo dobre igrače. Bit će to kvalitetna, lijepa utakmica za sve – rekao je.

Kolumbija se prvi put u povijesti plasirala u četvrtfinale, a James osjeća kako je dio nečeg posebnog.

- Sretan sam jer stvaramo povijest. Već kao dječak sam želio biti ovdje, bio mi je to veliki san. Nadam se da ćemo otići još dalje. Pišemo povijest i imamo visoke ciljeve. Ovo generacija želi postići još mnogo toga – odlučan je Rodríguez.

Kolumbijski adut pohvalio je timsku igru reprezentacije te istaknuo da će tako igrati i protiv Brazila.

- Potrebno je imati plan igre. Svatko na svojoj poziciji i sa svojim zaduženjima. Na svim dosadašnjim utakmicama smo slijedili plan, a tako će biti i protiv Brazila.

Rodríguez je zahvalio i izborniku Urugvaja Óscaru Tabárezu koji ga je pohvalio izjavivši kako Kolumbijac posjeduje talent u rangu Messija ili Maradone.

- Veoma je lijepo čuti tako nešto o sebi. Samo želim pomoći Kolumbiji da dođe što dalje. U dobroj sam formi, zabijam golove i sretan sam zbog toga.

Kolumbija i Brazil snage će odmjeriti u petak 4.7. na Areni Castelão u Fortalezi.

Linker
22. rujan 2024 19:30