Ante Čizmić / Cropix
HAJDUKOVCI UOČI STOKEA

James glumio Delapa: 'Spremni smo na njegova neugodna ubacivanja!'

Revijalna utakmica s Barcelonom ostaje samo lijepa uspomena, a Hajduk se okreće europskom ispitu 3. pretkola Europske lige
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 26. srpanj 2011. 18:32

SPLIT - Mario Brkljača moći će unucima pričati kako je Iniesti gurnuo loptu kroz noge, a Barcelonin veznjak iznenadio je Brkljaču sjetivši se kako su već jednom igrali jedan protiv drugog na turniru mladih nada daleke 1999. godine u Barceloni.

Brkljača je ostao “paf” kad mu je Iniesta spomenuo da se sjeća turnira na kojemu je Zagreb igrao protiv Barcelone, tako da je zaboravio pitati ga za dres, što mu je i bio glavni cilj.

No, revijalna utakmica s Barcelonom ostaje samo lijepa uspomena, a Hajduk se okreće europskom ispitu 3. pretkola Europske lige, utakmici protiv Stoke Cityja. Brkljača se nada da će se Hajduk vratiti neporažen iz Engleske.

- Najbolje bi bilo pobijediti - smatra Hajdukov veznjak.

- No, isto tako bilo bi dobro zabiti gol jer u ovakvim mečevima gol u gostima znači puno. Sjetite se kako smo lani protiv Dinama Bukurešt izgubili 1-3, ali pokazalo se da je gol Tomasova bio iznimno vrijedan kapital za revanš.

Hajduk je prošlo ljeto izborio nastup u Europskoj ligi protiv rumunjskih klubova Dinama iz Bukurešta i Uniree, a Brkljača smatra da “bijeli” imaju dobre šanse protiv Engleza.

- Već imamo iskustvo u igranju u Europi. Za razliku od prošle godine, jači smo kao ekipa. Lani smo se previše oslanjali na individualnu snagu Ibričića, Anasa ili Tomasova. Sad je naš forte momčadska igra. Imamo dobru atmosferu, pobjeda protiv Šibenika i remi s Barcelonom napunili su nas samopouzdanjem. Znamo da Englezi gaje jedan drugačiji stil igre, ali mi smo spremni i potući se s njima ako bude trebalo. Stoke sam gledao u finalu FA Kupa protiv Manchester Cityja i moram priznati da su prava ekipa, respektiramo ih, ali ih se ne bojimo - naglasio je Brkljača.

Hajdukov vratar Danijel Subašić mogao bi imati dosta posla. Hajduk se posebno priprema za veznjaka Roryja Delapa, 35-godišnjeg Irca koji loptu lansira iz auta bolje nego netko drugi nogom iz kornera. Delap je u ranoj mladosti bio bacač koplja pa je svoju vještinu doveo do savršenstva. Stoke je mnogo golova zabio na Delapova ubacivanja iz auta.

- James je na treningu glumio Delapa - otkrio je Subašić. - Važno je kako će kompletna obrana reagirati u tim situacijama. Proučili smo igru Stokea i spremni smo na sve njihove specijalnosti. Rekao bih da su oni favoriti jer igraju u jačoj ligi, a naše najveće pojačanje u ovoj sezoni je trener Balakov - zaključio je Subašić.

Linker
29. rujan 2024 20:11