PRIJATELJSKA ATMOSFERA

JAČI OD ZABRANA Torcida ipak u velikom broju bodrila Bijele u Koprivnici

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. studeni 2013. 19:01

Velika se prašina digla zbog najave da će svim navijačima Hajduka biti zabranjen ulazak na Gradski stadion u Koprivnici. Priopćenjem je reagirala i Torcida, a većina neutralnih promatrača složila se da je takva odluka u najmanju ruku čudna, ako ne i protuustavna. Najavili su Hajdukovi navijači i mogućnost tužbi protiv odgovornih osoba iz Slavena Belupa kao i policije, ali na licu mjesta situacija je ipak bila puno mirnija nego što su to najave sugerirale.

Od prijepodnevnih sati u Koprivnici su se počeli okupljati navijači Hajduka, neki su došli čak i večer prije i smjestili se kod svojih koprivničkih prijatelja. Sat i pol prije utakmice ispred Gradskog stadiona okupilo se nekoliko stotina pristalica Bijelih, grupirali su se uglavnom oko obližnjeg ugostiteljskog objekta. Većina njih imala je ulaznice koje su im kupili prijatelji i poznanici iz Podravine, te su bez problema ušli na jedinu koprivničku tribinu.

Policija je na ulazima provjeravala osobne iskaznice, ali ne zbog toga da Splićanima ili drugim hajdukovcima onemogući ulazak, nego da zaustavi navijače, njih oko 60, koji odranije imaju zabranu pristupa utakmicama. Oko 800 pripadnika Torcide, bez navijačkih obilježja, smjestilo se na lijevom donjem dijelu jedine koprivničke tribine i uglavnom korektno bodrilo svoje, uz pokoju već uobičajenu uvredu upućenu Mamiću i HNS-u. Dakle, sve je prošlo bez problema, u prijateljskoj atmosferi koja je vladala između domaćih i gostujućih navijača.

Linker
22. rujan 2024 16:24