ZADNJI TRENING VATRENIH

Izbornik Bilić šokiran: Ovo je horor! Olić je jedan i jedini, to je užasan hendikep za nas!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. lipanj 2012. 22:35

Slaven Bilić ostao je zatečen saznanjem da Ivica Olić ipak neće biti spreman za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, stoji na službenoj stranici HNS-a.

- Užas i horor, ne znam što bih drugo rekao. Očekivali smo eventualno par dana pauze, liječnici su bili vrlo optimistični, svi mi, čak i Ola, uz sav oprez ni na kraj pameti nije bilo da je moguć ovakav scenarij, rekao je Bilić te dodao:

- Pogodilo me tako da vam to ne mogu riječima opisati. Čast svima i svakome, ali Ola je jedan i jedini, ne znam ima li itko takvog igrača. On je tipični match winner, kralj za najveće utakmice. R ješavao je sve najvažnije utakmice, hoćete li Italiju, Englesku, Njemačku, Tursku... Strašno, to je užasan hendikep za nas. Doslovno sam u šoku. Ne samo ja, nego svi mi. No, tako je kako je, možemo i moramo dalje.

Pozvan je, odnosno reaktiviran, Nikola Kalinić?

- Kale se apsolutno nametnuo kroz pripreme, sjajan je igrač, u savršenoj formi, tu nema nikakve dvojbe, bilo mi je užasno teško odreći ga se, ali objektivno, ova su četvorica bili ispred njega. Zaslužio je apsolutno i onda ostanak, ali odlučio sam se držati plana i ići na Euro s četvoricom napadača.

Hoće li se osjetiti napravljena pauza?

- Kale je sportaš od glave do pete, u pravom smislu, nije mogao ništa izgubiti ovih par dana što nije s nama. Očekujem ga danas u Sheratonu i očekujem da pomogne reprezentaciji na najvišoj razini. On to može, nema nikakve dileme oko toga. Treba nam Kalinić i znam da će biti pravi.

Linker
21. rujan 2024 04:43