HAJDUKOV BEQIRAJ

Ivan Vuković stiže na Poljud! Budućnosti 250.000 odštete, Crnogorcu 100.000 eura!

Bivšem kapetanu Budućnosti ostvario se životni san iz dva razloga; ovo mu je prvi prelazak u veliki klub, a drugi je što će igrati protiv Barcelone na Poljudu!
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. lipanj 2011. 13:12

Hajduk je dogovorio dolazak kapetana podgoričke Budućnosti Ivana Vukovića, najboljeg strijelca kluba iz crnogorske metropole, koji će se Bijelima priključiti već na pripremama u Kupresu. Vuković je 24-godišnji napadač visok 178 i težak 75 kg, dvaput je u zadnje tri godine bio najbolji igrač Crnogorske lige, a u tom razdoblju postigao je 57 pogodaka. Ima upisan i jedan nastup za crnogorsku reprezentaciju, dok je u mlađim selekcijama bio redoviti igrač svih crnogorskih reprezentacija.

Hajduk će platiti 250.000 eura odštete u nekoliko obroka, a igrač će na Poljudu imati 100.000 eura s dodatnim bonusima. Vukovićev dolazak na Poljud potvrdili su i crnogorski mediji koji su naglasili kako se bivšem kapetanu Budućnosti ostvario životni san iz dva razloga; ovo mu je prvi prelazak u veliki klub poput Hajduka, a drugi je što će za mjesec dana igrati protiv Barcelone na Poljudu!

Je li time Hajduk ispravio pogrešku oko dovođenja Beqiraja koji je Bijelima bio ponuđen godinu i pol prije prelaska u Maksimir? Tko zna, ali da je Vuković igrač na kojeg treba obratiti pozornost, kaže i činjenica da je Dinamo uz Beqiraja prošloga ljeta htio kupiti i Vukovića. Ali uzeo ga je Hajduk nakon mjesec dana dugih i temeljitih pregovora. Crnogorac za 'United Colors of Hajduk’. Brazil, Portugal, Crna Gora, Australija, Albanija, Danska. Nastavlja se.

- Sve sam dogovorio s Hajdukom, na ulazu sam u Split i idem prema Poljudu na potpis ugovora. Prezadovoljan sam što dolazim u tako veliki klub s takvim navijačima – rekao nam je Vuković dok se u autu vozio u pratnji svog impresarija Igora Gluščevića.

Dakle, znate za Hajdukove navijače?

- Pa naravno, svi na Balkanu znaju za Torcidu, to su najbolji navijači na Balkanu. Sve je super, nadam se da ću kako treba odgovoriti na zahtjeve i očekivanja novoga trenera, mislim da će sve biti u redu.

Poznajete li trenutačnu Hajdukovu momčad? Znate li igrače koji sada nose bijeli dres?

- Znam, pratio sam neke Hajdukove utakmice. Znam za braću Sharbini, za Vukušića, čuo sam i za Tomasova, Andrića...

Je li točno da ste prošle zime odbili ponudu belgijskoga Charleroija jer se ne radi o klubu koji se bori za trofeje?

- Pa točno je da sam odbio neke ponude, čekao sam pravu ponudu. I dočekao sam je, Hajduk je pravi klub za mene, vjerujem da ćemo se boriti za trofeje.

Jeste li se čuli s napadačem Dinama Fatosom Beqirajem, s kojim ste zajedno igrali u Budućnosti?

- Stalno sam u kontaktu s Beqirajem, odlično sam se slagao s njim u Budućnosti. No, nismo se još čuli otkako sam saznao da dolazim u Hajduk. Eto, sada ćemo biti suparnici, sigurno ćemo i dalje biti u kontaktu i razmijeniti informacije – zaključio je novi igrač Hajduka.

Linker
01. srpanj 2024 06:16