USPOREDBA MOMČADI

ISLAND vs. HRVATSKA Vatreni češće pucaju na gol, ali Islanđani su precizniji

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 11. studeni 2013. 12:23

Nakon zadnjeg vikenda prije početka “akcije Brazil” , statistički presjek učinka hrvatskih i islandskih reprezentativaca u klubovima potvrđuje odnos snaga na papiru i razlog je za dodatni optimizam u Kovačevoj vrsti.

Podvučemo li crtu pod performanse vjerojatnih startera u Reykjaviku, “vatreni” su ove sezone za nijansu učinkovitiji i kreativniji. Ukupno su upisali tri pogotka i 13 asistencija više od Islanđana, uz napomenu da se dvojici članova Lägerbackove postave, Saevarssonu (Brann) i Skúlasonu (Odense), statistika bilježi od početka kalendarske godine budući da je takav ritam norveškog i danskog prvenstva.

Pletikosa manje primio

Usporedimo li učinak ove dvije reprezentacije u osnovnom dijelu kvalifikacija, Islanđani su sa 17 postignutih golova u skupini bili efikasniji, ali je i njihov vratar Haldórsson primio šest pogodaka više od Pletikose. Hrvatska je u prosjeku češće prijetila suparničkim vratima (10,1 udaraca na gol po utakmici), no Island je bio precizniji (5,1 pokušaj u okvir u odnosu na hrvatskih 4,7).

Opasni Sigurdsson

Štimčevi su izabranici u tom razdoblju načinili i pretrpjeli više prekršaja te češće bili kažnjavani žutim kartonima, baš kao i ove sezone u klubovima. Hrvatska je u Luki Modriću imala jednog od najfauliranijih igrača cijelih kvalifikacija (23 pretrpljena prekršaja), dok je Tottenhamov Gylfi Sigurdsson bio među najopasnijim veznjacima sa 20 udaraca u okvir gola. Isti je broj skupio i Bayernov talisman Mario Mandžukić.

Related content

Linker
22. rujan 2024 11:36