AFP
BARCA ZABILA 7 KOMADA

Isco spasio Modrićev Real, Rakitićev kapetanski debi okončan porazom

Veliki pljesak je dobio Neymar, Brazilac koji je ovog ljeta došao u Barcelonu. U igru je ušao u 64. minuti, ali će još pričekati na prvi pogodak u Primeri
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2013. 00:37

Ako se po jutru dan poznaje onda će nova sezona za nogometaše Barcelone nanovo biti itekako uspješna, pa tako i za njihovog novog trenera, Argentinca Gerarda Martina...

U utakmici 1. kola nove sezone Primere Barcelona je sa čak 7-0 pobijedila Levante. S tim da treba reći kako je prvih 45 minuta završilo uz 6-0 i da su domaći igrači zadržali jednaki intezitet u nastavku tko zna s koliko bi razlike završilo. Ovako je u nastavku postignut samo jedan pogodak, pa je Levante, koliko god to čudno zvučalo, na kraju i dobro prošao.

Sve je počelo malonogometnom akcijom u 3. minuti koja je zaključena pogotkom Alexisa Sancheza s metra udaljenosti. Činilo se kako je svaka nova akcija Barcelone sve ljepša i kako mogu zabiti točno onoliko pogodaka koliko zažele.

Nišanske je sprave odmah namjestio i Lionel Messi. Postigao je dva pogotka uz jednu asistenciju, a jednaku je statistiku ostvario i Pedro, s tim da treba podvući kako je Cesc Fabregas ostao bez pogotka, ali je podijelio tri asistencije.

Svakako treba napomenuti da je veliki pljesak dobio Neymar, Brazilac koji je ovog ljeta došao u Barcelonu. U igru je Neymar ušao u 64. minuti, ali će još pričekati na prvi pogodak u Primeri. Imao je jednu priliku, ali mu je šut bio blokiran.

Spomenimo i da je jedan pogodak ove nedjelje zabio i Dani Alves, koji kroz cijelu prošlu sezonu u Primeri nije niti jednom bio strijelac.

S druge strane, nogometaši Real Madrida pošteno su se namučili da stignu do prve pobjede u sezoni. Na Santiago Bernabeuu je s 2-1 svladan andaluzijski Betis...

Velika su očekivanja navijača Real Madrida u novoj sezoni, nakon silnih pojačanja, kako u svojstvu igrača tako i u svojstvu trenera ( Carlo Ancelotti). Trebala se stoga dogoditi lagana pobjeda "kraljevskog kluba", no nogometaši Betisa su "umrli muški" u glavnom gradu Španjolske.

Related content

Betis je, štoviše, poveo u 14. minuti prvog poluvremena preko Jorgea Moline, no vodstvo je trajalo svega 12 minuta. Naime, tada je nakon asistencije ovoljetnog pojačanja Isca, Karim Benzema mirno matirao danskog vratara Andersena s lijeve strane kaznenog prostora. Nešto kasnije je Betis ponovno mogao do vodstva, no pogodak je zaustavila greda.

Nastavak je ponudio nešto skromniji Betis i goropadniji Real, koji je imao nekoliko sitaucija za vodstvo, no rezultat se nije mijenjao sve do same završnice i 86. minute. Marcelo je tada s lijeve strane ubacio na otprilike deset metara, a glavom je loptu pod gredu zakucao asistent prvog pogotka Isco.

Related content

Luka Modrić je odradio svih 90 minuta na travnjaku, a požutio je u 50. minuti susreta, a to je pak bila i jedina opomena na susretu za igrače domaćeg sastava.

Nastavio je tako trener Reala, Ancelotti, sjajan niz pobjeda u premijerama na klupi novog kluba. Talijan je slavio u svim prvim službenim utakmicama kao trener Reggiane, Parme, Juventusa, Milana, Chelseaja, PSG-a i sada Real Madrida.



Real Madrid vs Betis 2:1 Isco by footballdaily1

Recimo i da Betis u cijeloj prošloj sezoni nije izgubio ni bod u posljednjih 10 minuta utakmice bilo iz situacije kada je vodio ili kada je bilo neriješeno. Real je ovim rezultatom toj seriji stao na kraj.

Nova sezona nije dobro počela za nogometaše Seville koje je u nedjelju po prvi puta, kao kapetan, poveo hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Madridski Atletico je slavio na Sanchez Pizjuanu s 3-1.

Malo je nakon svega vrijedilo Sevilli što je bila bolja, imala veći broj prilika i kompletno gledano diktirala tempo. Pogotovo je u prvom dijelu domaćin nasrnuo na vrata Belgijanca Curtoisa, ali su napadači Seville ili promašivali dobre šanse ili je branio Curtois ili je Madriđane spašavala greda, koju je pogodio Kolumbijac Bacca, novo pojačanje Seville.

Nakon svega je Brazilac Diego Costa, na drugoj strani, postigao prvi pogodak. Nakon kornera je odlično reagirao i pospremio iz blizine loptu u mrežu, koja je prije toga prošla pokraj niza domaćih igrača.

Najljepši je pogodak na ogledu postigao Argentinac Diego Perotti u 37. minuti za 1-1. Gromovito je opalio s 30-ak metara, a lopta je odsjela ispod grede u mreži Ateltica.

U nastavku su, pak, samo gosti zabijali. Diego Costa je još jednom bio strijelac (79.), a za kraj i Urugvajac Rodriguez (90.) poslije lijepog bijega i driblanja dvojice suparničkih igrača.

Rakitić je odigrao svih 90 minuta, a pred kraj utakmice, kod rezultata 2-1 za goste, je zaprijetio iz slobodnog udarca.

U ponedjeljak se igraju preostale tri utakmice premijernog kola Primere. Sastaju se Rayo Vallecano - Elche, Celta - Espanyol i Almeria - Villarreal.

Primera, 1. kolo:

Sevilla - Atletico Madrid 1-3 (Perotti 37 / Diego Costa 35, 79, Rodriguez 90)

Barcelona - Levante 7-0 (Sanchez 3, Messi 12, 42-11m, Dani Alves 23, Pedro 26, 73, Xavi 45)

Real Madrid - Betis 2-1 (Benzema 26, Isco 86 / Jorge Molina 14)

Osasuna - Granada 1-2 (Punal 58 / El-Arabi 38, Yebda 45)

Linker
23. rujan 2024 21:25