Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
ZADNJA PRESICA UOČI UTAKMICE

IRSKI NOVINARI ZASKOČILI ČAČIĆA Izbornik dobio neugodno pitanje o Lovrenu i riješio veliku nepoznanicu: 'Igrat će svi koji nisu igrali protiv Islanda'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. studeni 2016. 21:43

Hrvatski nogometni reprezentativci nalaze se u Belfastu, gdje će u utorak navečer (20.45) odigrati prijateljsku utakmicu protiv domaćina Sjeverne Irske. Večer uoči dvoboja novinarima se obratio hrvatski izbornik Ante Čačić i ovako postavio ovako priču u Sjevernoj Irskoj.

- Ovu utakmicu moramo prvenstveno iskoristiti da provjerimo određene kandidate koji su imali manju minutažu, da kroz to proširimo reprezentativnu vrstu. Mene zanima da Hrvatska bude svoja, imamo dobro raspoloženje, učinit ćemo sve da prekinemo niz domaćina bez poraza ovdje u Belfastu, a jasno da će ga oni nastojati produžiti. Očekujem pravu natjecateljsku utakmicu i pravi podražaj. Siguran sam da će Hrvatska izgledati dobro, da će igrači dati sve. Što se tiče našeg sastava, dat ću priliku svima koji nisu igrali s Islandom, dvojim oko vratara i jednog igrača.

Na pitanje ovdašnjih medija govorio je opet o Lovrenu:

- Slučaj Lovren ne postoji, on će se odazvati u reprezentaciju kad ja budem smatrao da je potreban. Njegove dobre igre u Liverpoolu i meni su satisfakcija jer ja sam mu bio prvi seniorski trener u Interu. Hrvatska, niti bila koja reprezentacija, ne bi se odrekla Lovrena, pa neću ni ja.

Što očekuje od Sjeverne Irske?

- Da će učiniti sve da dođe do dobrog rezultata jer Hrvatska je poticaj i motiv. Veseli me taj susret jer u njemu ću dobiti dovoljno potrebnih informacija o nekim igračima.

Mario Mandžukić će u utorak biti kapetan, u toj ulozi je izašao pred novinare.

- Naravno da nam je svima drago što smo Island odradili kako smo priželjkivali, pobijedili smo u jako teškim uvjetima, bez navijača. Ovdje također želimo da utakmica završi na za nas lijep način. Za njih nema prijateljskih susreta, svaki je natjecateljski, mi se isto tako moramo postaviti i sigurno će to biti dobra utakmica.

Kako je biti najstariji u reprezentaciji?

- Ne osjećam se star, već sam dugo ovdje i normalno je da sam sad najstariji. Ima dosta mladih igrača, veseli me što sam u tom društvu, uvijek mi je lijepo biti dio ove ekipe.

Otočke novinare je zanimalo hoće li u siječnju doći u Premier ligu, na što nije htio odgovarati istaknuvši da je tema samo reprezentacija. Je li gledao Sj. Irsku na Euru?

- Koliko sam stigao jer bio sam koncentiran na naše nastupe. Znam neke igrače, ništa nas neće iznenaditi, izbornik i stožer će nas pripremiti.

Nahvalio je Lovrena i Kramarića, za potonjeg je kazao da će najbolje tek dati, pa zaključio:

- Svima nam je bilo teško nakon Portugala i Eura, ali to smo ostavili iza nas, ovi sadašnji rezultati najbolje pokazuju da smo okrenuli novu stanicu, da pružamo i dalje dobru igru na terenu, želimo izboriti plasman na SP, imao opet sjajnu ekipu kao što je bila na Euru.

Linker
25. rujan 2024 18:33