Vojko Bašić/CROPIX
U SRIJEDU PROTIV BROTNJA

Invazija navijača zbog Brazilaca i Kouassija : 'Crni vjetar' sutra igra za ugovor!

Jedno je sigurno, sa 18 godina može se lako uklopiti u mladu momčad Bijelih, a uz to, evidentno je da posjeduje određenu kvalitetu. Prvi test je svakako položio
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. siječanj 2013. 18:03

Kakav se pokazao Jean Evrard Kouassi na prvoj test utakmici, zatvorenom treningu dvoboju sa Brotnjom? To je pitanje koje intrigira navijače, jer Kouassi je stigao s dobrim preporukama, ali kako je 18-godišnjak iz Obale Bjelokosti već bio na nekoliko provjera po europskim klubovima, u Hajduku su odlučili zadržati ga na jednotjednoj probi.

Ako je suditi po prvom testu Kouassi ima velike šanse ostati u Hajduku, jer u trening dvoboju pokazao je potencijal, oni malobrojni koji su uspjeli vidjeti dvoboj naglašavaju brzinu kao najveći adut ofenzivnog Afrikanca. Kouassi je igrao na poziciji lijevog krila gdje je njegova brzina došla do izražaja. Da se razumijemo, nije susret s Brotnjom mjerilo, ali to je jedini protivnik s kojim struka može vidjeti mladog Afrikanca na djelu. Jer, sutra je ponovno dvoboj s Brotnjom, s tom razlikom što će ovoga puta biti otvoren za gledatelje. Prošle subote Kouassi je postigao pogodak glavom, te još jednom poentirao na odbijenoj lopti.

O igri u strašnjem dvoboju ovisit će i nastavak karijere Kouassija u Hajduku. Jasno, ne samo o igri u jednom dvoboju, jer struka je sigurno već dobila sliku o mogućnostima igrača koji je stigao s nadimkom 'Crni vjetar'. Jedno je sigurno, sa 18 godina može se lako uklopiti u mladu momčad Bijelih, a uz to, evidentno je da posjeduje određenu kvalitetu. Dovoljnu da bude bolji od mladih igrača iz kadra Bijelih? To je pitanje na koje zasad samo Krstičević zna odgovor. U svakom slučaju, prvi je test položio, ali drugi je ispit za Afrikanca još važniji.

Navijačka invazija na Čitluk

Iz Splita i cijele Dalmacije već je najavljeno kako će puno navijača pridružiti se hercegovačkom korpusu pristaša Bijelih u srijedu u Čitluku kako bi na djelu prvi put vidjelI Brazilce. Jer, Patinha i Cassia u Splitu neće na utakmici vidjeti sve do rođendana Bijelih, do utakmice koja je planirana sredinom veljače. Zato će navijači potegnuti u Čitluku kako bi se uvjerili jesu li Bijeli zaista dobili nogometaše zbog kojih se ovog proljeća isplati doći na Poljud i uživati u nogometu.

Linker
21. rujan 2024 14:41