Srđan Vrančić/CROPIX
RASPRAVA U SPLITU

Igor Štimac na sudu s Pokrovčevom udovicom: 'Svoj dug sam odavno vratio'

Udovica pokojnog menadžera Dina Pokrovca tužila je Štimca na iznos od 10.000 eura koji je navodno njen pokojni suprug u proljeće 2005. posudio tadašnjem sportskom direktoru Hajduka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. travanj 2013. 17:36

Nakon današnje rasprave po tužbi Moravke Pokrovac kontra Igora Štimca, suđenje će se nastaviti 18. lipnja kada je sutkinja na saslušanje pozvala ključnu osobu, Renatu Cetinu. Naime, udovica pokojnog menadžera Dina Pokrovca tužila je Štimca na iznos od 10.000 eura koji je navodno njen pokojni suprug u proljeće 2005. posudio tadašnjem sportskom direktoru Hajduka.

- Taj iznos nije bio za mene, nego za pripreme Hajduka. Ja sam ionako često davao svoje novce u klub - naglasio je Štimac i dodao :

- Sa Pokrovcem sam imao takav odnos da smo često međusobno posuđivali novce, jasno, bez papirnate potvrde. Tih 75.000 kuna ja nisam dobio od Dina, nego od Renate, njegove poslovne partnerice. Renati sam novac i vratio još prije Dinove smrtii zato nema razloga da dvaput vraćam jednom posuđeni novac.

Je li Renata Cetina zaista primila povrat novca, odgovorit će u nastvaku suđenja, jer to je pitanje koje bi moglo rasvijetlilti slučaj. Uz to, odvjetnik tužiteljice, Robert Jančik, traži spis iz zagrebačkog DORH-a da bi se utvrdilo je li Štimac u iskazu iz ljeta 2005. priznao da je prema Dinu Pokrovcu postojao prvotni dug od 30.000 eura koji se kasnije sveo na 10.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

- Dino mi je neposredno prije smrti rekao da mu je između ostalih i Štimac dužan 10.000 eura. To sam vidjela i u bilježnici gdje je Dino zapisivao imena dužnika i svote. Ali, ta bilježnica je nestala - kazala je Moravka Pokrovac.

Rasprava na Općinskom sudu u Splitu protekla je u miroljubivoj atmosferi, premda je Štimac imao primjedbu na odvjetnika tužiteljice.

- Vi mene rekretarite, pozvali ste i novinare u sudnicu - rekao je Štimac i dodao :

- Žao mi je što je došlo do suđenja, jer sa pokojnim Dinom bio sam veliki prijatelj, jer Dino je puno pomagao Hajduku gdje je imao nekoliko svojih igrača. Ali, zašto da plaćam nešto što sam već platio.

Linker
20. rujan 2024 00:34